ATOS

 

ATOS je treći i najistočniji od tri “prsta” Halkidikija. Najdalji od aerodroma u Solunu, najmanje razvijen za turizam, iako ga mnogi smatraju najatraktivnijim.


Najveći deo Atosa ne može se posetiti bez specijalne dozvole. To je
Agion Oros ili Sveta Gora koja se vodi kao manastirski posed već više od 1000 godina i kojim dominira veličanstveni vrh od 2000m nadmorske visine planine Atos.

Glavna turistička odmarališta su smeštena oko Uranopolisa i na ostrvu Amuliani, od kojih su oba popularna kod turista. Oni koji ostaju duže mogu da istražuju pejzaže koji su poznati po svojoj izvanrednoj lepoti. Verska pravila su strogo primenjena na Svetoj gori i ženama je zabranjeno da kroče na Svetu Goru. Velika većina turista je ograničena na vožnje brodom oko poluostrva i razgledanje manastira putem kamera i dvogleda.

 

Jerisos je idealno mesto za porodice sa decom ili za mlađe i romantičnije dušekoje ne vole vašare i gužve, a opet žele umeren i spontan provod na moru. Posetioci se osećaju dobrodošlo zahvaljujući izuzetnoj ljubaznosti stanovništva i domaćina. Jerisos je pun zelenila i parkova, te oni željni prirode mogu potpuno da se odmore od gradske vreve.

MAPA

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU

Prikaži sve ponude

JERISOS

Prikaži sve ponude

URANOPOLIS

Prikaži sve ponude

NEA RODA

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 16, 2019, 11:24
Uglavnom bez padavina.
11°C
Subjektivno: 11°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 75%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija