JERISOS

Jerisos se nalazi u severnom delu Halkidikija na poluostrvu Atos. Od Soluna je udaljen 118 km, a od Poligirosa 80 km. Jerisos je sa 3000 stanovnika jedno od većih mesta u oblasti Halkidikija, istovremeno i najstariji i najveći grad opštine Stagira Akantus. Istovremeno je i vrlo važna luka. Poznato je po ribarstvu i vrlo ukusnoj ribi.

Prelepe peščane plaže od kojih jedna ima plavu zastavicu privlače turiste iz svih krajeva. Glavna plaža se prostire kilometrima uz obalu. Noćni provod je miran i prijatan. Ima puno kulturnih manifestacije koje imaju za cilj da prikažu tradiciju. Takvi su festivali u crkvi Agios Pavlos 29. juna i u crkvi Proroka Ilije 20. juna.

Jerisos je idealno mesto za porodice sa decom ili za mlađe i romantičnije duše koje ne vole vašare i gužve, a opet žele umeren i spontan provod na moru. Posetioci se osećaju dobrodošlo zahvaljujući izuzetnoj ljubaznosti stanovništva i domaćina. Jerisos je pun zelenila i parkova, te oni željni prirode mogu potpuno da se odmore od gradske vreve.

Mesto je malo, sa veoma dugačkom plažom i šetalištem. Mirno, tirkizno i providno more, sa nešto prirodnog hlada i bez gužve, savršeno je za odmor i opuštanje. Na plaži ima suncobrana, i još više slobodnog prostora za posetioce sa sopstvenom opremom, kabina za presvlačenje i tuševa. Pesak je malo krupniji, dubina je postepena, ali nema dugačkog plićaka.

U Jerisosu postoje dva velika supermarketa, Masoutis i Lidl. Pijaca je utorkom, odlično je snabdevena, a cene su povoljnije nego u supermarketima. Ima nekoliko restorana i kafića, jedna diskoteka, nekoliko prodavnica, pekara i poslastičarnica, takoreći sve što je od sadržaja potrebno za prijatno porodično letovanje.

U centru se nalazi akvarijum, simpatičan i originalan detalj, interesantan turistima.

Šetalište je dugačko više od 1km, lepo je uređeno i prostire se uz obalu, pa je veoma prijatno za šetnju. Gužve nema ni u jeku sezone.

Malo izvan Jerisosa, nalazi se jedna od najlepših plaža na Atosu, Kakudija, koju vam preporučujemo da posetite. Nea Rodaje takođe veoma blizu (6km), a samim tim i izuzetno lepe plaže Legend, Vulica i Komica. Ako se desi da u Jerisosu ima vetra, na zapadnoj obali ga nema, pa vam u tim danima preporučujemo plažu Ksiropotami (5,5km) na zapadnoj obali.

VILA ERICIUS

Ericius je jedna od najnovijih i najluksuznijih vila u Jerisosu na 120m od mora.

VILA KLEOPATRA

Vila Kleopatra se nalazi u prvoj liniji do mora, preko puta plaže i šetališta

VILA STELIOS

Vila Stelios je udaljena je oko 250m od plaže, u neposrednoj blizini crkve.

VILA RULIS

Vila se nalazi na oko 80m od plaže.Vila Rulis je za svaku preporuku

VILA SOFIA

Vila je udaljena na oko 100m od plaže, preporučuje se za porodice sa decom i mladim parovima.