URANOPOLIS

Mali i šaroliki grad Uranopolis se nalazi u podnožju planine Atos, najsvetijeg mesta moderne Grčke. Uranopolis je pravi dragulj Halkidikija. U njemu se prepliću istorija čiji je simbol stara vizantijska kula na obali i čista rajska priroda produhovljena spokojnim životom monaha obližnjih manastira.

Obala Uranopolisa predstavlja savršenu kombinaciju kristalno plave vode, zlatastog mekog peska i osvežavajućeg zelenila.

 

Lepe plaže, uglavnom peščane, prošarane kamenjem – negde više, negde manje i negde još manje, sa proplancima i čitavim poljima morske trave tu i tamo, ali za ljubitelje mora i kupanja – nema nikakvih zamerki. Uz malo avanturističkog duha, možete se kupati i na Amulijaniju, možete otići i do obližnjih „magarećih ostrva“ (Drenia islands), a možete se baškariti po dugačkim peščanim plažama Jerisosa i Nea Rode, na istočnoj strani poluostrva. 

Lepe su i plaže kod luke Jovanjica i kod stare hilandarske luke, gde su manastir Sv. Vasilija i Arsana – ali je na Svetoj Gori kupanje u moru svuda zabranjeno, pa na te plaže zaboravite.

 

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995
mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
July 22, 2019, 16:21
Uglavnom bez padavina.
31°C
Subjektivno: 32°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 38%
Brzina vetra: 4 m/s SZ
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija