Kalitea
Home KASANDRA

KALITEA

KALITEA

Kalitea je mesto na poluostrvu Kasandra i predstavlja najpopularniju i najatraktivniju turističku lokaciju u ovom delu Grčke

Kalitea se nalazi u tradicionalnom delu grčkog poluostrva Halkidiki. Okružena gustom borovom šumom sa peščanim plažama i kristalno plavim morem, Kalitea je savršeno mesto za nezaboravan odmor ispunjen ljubavlju i romantikom

Kalitea (u prevodu „lep pogled”) danas je kosmopolitsko letovalište.

Borove šume, kristalno čisto more, brojni turistički objekti i fantastičan noćni provod, samo su neki od razloga zašto se veliki broj turista opredeljuje da letuje u Kalitei. Sa čistim peščanim plažama sa sitnim belim peskom, Kalitea je jedno od najtraženijih mesta, kako za porodice tako i za mlade.

Tu se nalazi i veliki broj arheoloških iskopina od velikog istorijskog značaja. Treba spomenuti svetilište u čast Dionisa i Nimfi iz VIII veka, dorski hram posvećen Zevsu iz IV veka, svetilište posvećeno Demetri i Apolonu, itd.

Kalitea se nalazi na uzvišenju. Za silazak na plažu potrebno je desetak minuta hoda ili korišćenje najavljenog, besplatnog turističkog vozića.

Mesto nudi sve što je potrebno za dobar provod, a može zadovoljiti najrazličitije prohteve. Poznato je po predivnim velikim plažama, kristalno čistoj vodi, mnogobrojnim barovima i uzbudljivom noćnom životu.

Zaliv i plaža uzvišenjem su odvojeni od naselja pa se, iz prostranog parka i sa terasa desetak restorana i kafića, može uživati u panoramskom pogledu. Tu je i pešačka zona sa mnoštvom prodavnica i letnjih bašti, LIDL i drugi supermarketi, turističke i rent a car agencije, banka, pošta, apoteka kao i sadržaji za večernju zabavu. Mesto je popularno među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog dobrog provoda, ovde „skoknu“ čak i na kratko – vikendom.

Dovoljno je pola sata, uređenim šetalištem uz šumu, do popularnog hotelsko-turističkog kompleksa, na velikoj plaži, južno od letovališta. Najinteresantniji organizovani izleti su krstarenja („Sveta Gora“ ili „zaliv Toroneos“) i „Waterland“ a redovnim autobuskim linijama lako i brzo se stiže u Polihrono, Hanioti ili Pefkohori, odnosno u Nea Mudaniu ili Solun.

VILA IFIGENIA

Vila Ifigenia se nalazi na glavnom putu ka Polihronu, na 150m od centra Kalithee. Udaljena je 100m od staze koja vodi do peščane plaže.

VILA ZARKADAS

Vila Zarkadas se nalazi u strogom centru na samom šetalištu. Udaljena je svega 100m od staze koja vodi do prelepe peščane plaže.

VILA ANNA STUDIOS

Vila Ana Studios se nalazi u samom centru Kalitee. Prijateljska atmosfera i usluga ove vile su garancija za prijatan i odmor.

VILA PANAGIOTA

Vila Panagiota se nalazi svega 100m od centra. Raspolaže dvokrevetnim studijima koji se nalaze u prizemlju i na prvom spratu

VILA GEORGIO

Vila Georgio se nalazi u širem centru mesta, u mirnoj ulici i neposrednoj blizini velikog besplatnog javnog parkinga.

VILA KIRIAKOS LUX

Vila Kiriakos lux se nalazi na oko nepunih 20 m od stepenika za plažu, u glavnoj ulici u Kalitei.

VILA KIRIAKOS

Vila Kiriakos se nalazi na oko nepunih 20 m od stepenika za plažu, u glavnoj ulici u Kalitei.

VILA MARIA KALITEA

Vila Maria se nalazi u centralnom delu Kalitee, pored parka, oko 200 metara od stepeništa koje vodi do plaže. 

VILA AVA LUXURY

Vila se nalazi u centralnom delu Kalitee, u šetačkoj zoni, na oko 200 metara od stepeništa koje vodi do plaže.

VILA ELIZABETA

Vila Elizabeta se nalazi u pešačkoj zoni u centru, na udaljenosti 350 m od plaže.

VILA MYSTRAL

Vila Mystral se nalazi u mirnom deli Kalitee, 400 metara od plaže i 100metara od centra.