KALITEA

Kalitea je mesto na poluostrvu Kasandra i predstavlja najpopularniju i najatraktivniju turističku lokaciju u ovom delu Grčke

Kalitea se nalazi u tradicionalnom delu grčkog poluostrva Halkidiki. Okružena gustom borovom šumom sa peščanim plažama i kristalno plavim morem, Kalitea je savršeno mesto za nezaboravan odmor ispunjen ljubavlju i romantikom

Kalitea (u prevodu „lep pogled”) danas je kosmopolitsko letovalište.

Borove šume, kristalno čisto more, brojni turistički objekti i fantastičan noćni provod, samo su neki od razloga zašto se veliki broj turista opredeljuje da letuje u Kalitei. Sa čistim peščanim plažama sa sitnim belim peskom, Kalitea je jedno od najtraženijih mesta, kako za porodice tako i za mlade.

Tu se nalazi i veliki broj arheoloških iskopina od velikog istorijskog značaja. Treba spomenuti svetilište u čast Dionisa i Nimfi iz VIII veka, dorski hram posvećen Zevsu iz IV veka, svetilište posvećeno Demetri i Apolonu, itd.

Kalitea se nalazi na uzvišenju. Za silazak na plažu potrebno je desetak minuta hoda ili korišćenje najavljenog, besplatnog turističkog vozića.

Mesto nudi sve što je potrebno za dobar provod, a može zadovoljiti najrazličitije prohteve. Poznato je po predivnim velikim plažama, kristalno čistoj vodi, mnogobrojnim barovima i uzbudljivom noćnom životu.

Zaliv i plaža uzvišenjem su odvojeni od naselja pa se, iz prostranog parka i sa terasa desetak restorana i kafića, može uživati u panoramskom pogledu. Tu je i pešačka zona sa mnoštvom prodavnica i letnjih bašti, LIDL i drugi supermarketi, turističke i rent a car agencije, banka, pošta, apoteka kao i sadržaji za večernju zabavu. Mesto je popularno među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog dobrog provoda, ovde „skoknu“ čak i na kratko – vikendom.

Dovoljno je pola sata, uređenim šetalištem uz šumu, do popularnog hotelsko-turističkog kompleksa, na velikoj plaži, južno od letovališta. Najinteresantniji organizovani izleti su krstarenja („Sveta Gora“ ili „zaliv Toroneos“) i „Waterland“ a redovnim autobuskim linijama lako i brzo se stiže u Polihrono, Hanioti ili Pefkohori, odnosno u Nea Mudaniu ili Solun.

VILA PARADISOS

Vila se nalazi u mirnijem delu Kalitee, na oko 450 metara od plaže i na oko 250 metara od trga

VILA ELIZABETA

Vila Elizabeta se nalazi u pešačkoj zoni u centru, na udaljenosti 350 m od plaže.

VILA MYSTRAL

Vila Mystral se nalazi u mirnom deli Kalitee, 400 metara od plaže i 100metara od centra.

BROTHERS HOUSE

Vila Brothers house je noviji i jedan od kvalitetnijih objekata,  udaljen oko 290 m od mora.