SIVIRI

Siviri (Grčka)je malo preslatko odmaralište i popularno turističko mesto smešteno između Kasandre i Furke. Niz prelepih plaža ono je što godinama privlači posetioce iz svih krajeva sveta ka Siviriju. Pripremite svoja čula za tirkiznu boju mora, iznajmite ležaljke i suncobrane, i prepustite se hedonizmu.

U Siviriju se svake godine održava „Festival Kasandra, na kojem se izvode drevne i moderne igre. A ono po čemu je Siviri, takođe, poznat je teatar na otvorenom.

Predah pronađite u tradicionalnim tavernama, probajte svežu ribu, plodove mora, jela sa roštilja. Tradicionalne taverne jedna su od karakteristika ovog mesta, druge su tiho i mirno okruženje i zelena, očuvana priroda.

Plaža je dugačka i uređena. Peščana je na obali i u vodi, ima dugačak plićak i kristalno čistu vodu, pa je idealna za porodice sa malom decom. Magistrala nije u blizini, pa je mir zagarantovan, a duž plaže se proteže popločano šetalište osvetljeno lampionima.

Siviri je idealno mesto za sve koji žele mirno letovanje, bez mnogo turističkih atrakcija i gužve. Za više provoda, prodavnica za šoping i gužvu, Kalitea je udaljena svega 9km pa se i taj, po nekima, nedostatak sadržaja može podmiriti.

Ukoliko ste željni odmora u pravom smislu reči, daleko od gužve, uz predivne zalaske sunca u mirnom i simpatičnom primorskom selu, Siviri može da bude dobar izbor.

VILA ANEMOXADI

Apartmani Anemoxadi se nalaze na 100 m od plaže. U predivnom dvorištu