SKALA FURKA

SKALA FURKA se nalazi na 105km od Soluna na zapadnoj strani Kasandre. Mesto je poznato po širokoj, dugoj peščanoj plaži koja se prostire duž celog zaliva u kome leži Skala Furka. U mestu se nalazi veliki broj prodavnica, marketi Masoutis i Marinopoulos, brojne giroserije, poslastičarnice, taverne, ribarnica, pekare, kafići, barovi, dečje igraonice, suvenirnice, rent-a-car. U mestu postoji lekarska ambulanta i apoteka. U centru mesta se nalazi veliki trg-šetalište sa klupama. Mesto je idealno za one koji uživaju u šetnjama pošto je potpuno ravno. Mladi mogu naći provod u barovima koji se nalaze u samom centru.

Uživajte u predivnom zalasku sunca i pogledu na vrhove Olimpa sa plaže ili nekog restorana Skala Furke.

Plaža. Predivna prostrana plaža. Sitan beli pesak. Bistro i čisto more. Topla voda. Plićak prvih 100 m od obale. Očaravajući zalazak sunca iznad vrhova Olimpa.

Furka u ovo vreme je idealna za one koji žele miran odmor. Za porodice sa malom decom koje ne vole visoke temperature i velike gužve. 

Dnevno svetlo obasjava ovaj gradić sve do 9 sati uveče. Posle toga dešavanja se sa plaža sele na okolinu malog trga, gde postoji nekoliko restorana, kafića i dečijih igraonica nalik malim luna parkovima. Ukoliko poželite da veče provedete u apartmanu, uz besplatan wi-fi i nekoliko restorana koji vrše dostavu hrane, možete da se opustite i uživate u svežini vedrih letnjih noći. Ukoliko dolazite u Furku u junu mesecu ponesite duge rukave i donje delove, jer su dani topli, ali večeri ipak sveže.

Furka nema klasično šetalište. Sve se dešava na nekoliko stotina kvadratnih metara. Park, lokali, suvenirnice, marketi. Za svakoga ponešto. Čak je i večernja šetnja obalom izuzetno prijatna i opuštajuća, obzirom da se plaža prostire duž celog mesta, odnosno nekih 600-700 metara

VILA YIAMAS

Nalazi se na 50m od plaže u mirnom delu Furke. U neposrednoj blizini vile nalaze se supermarket i mesara.