OLIMPSKA REGIJA

Pieria ili Olimpska regija se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada okružena prirodnom granicom koju čine l planina Olimp i Pieriske planine. Oblast Pierie danas živi oko 134.000 stanovnika. Glavni grad oblasti je Katerini. Glavna karakteristika obale su široke peščane plaže u dužini od 70 km. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti.

Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.U Pierii nalazi se letovališta Paralia, Olympic Beach i Leptokaria, Nei Pori, Platamon koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlači veliki broj turista.

Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnom delu se nalaze dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako dnevnim tako i noćnim, privlače veliki broj turista. Osim ovih veoma poznata su i letovališta Olympic Beach, Litochoro, Katerini, Nei Pori i Platamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

MAPA

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU

Prikaži sve ponude

PARALIJA

Prikaži sve ponude

OLYMIC BEACH

Prikaži sve ponude

LEPTOKARIJA

Prikaži sve ponude

NEI PORI

Prikaži sve ponude

PLATAMON

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 12, 2019, 12:35
Oblačno.
5°C
Subjektivno: 2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija