LEPTOKARIA

Leptokaria je nekada bila tipično ribarsko selo. Leži ispod planine Olimp, sedišta bogova Starih Grka. I sada Leptokaria predstavlja topično grčko selo, koje turistima nudi najbolji ugođaj i ljubaznost meštana i domaćina. Plaže su prostrane, a voda kristalno čista. Leptokarija je idealno mesto kako za one koji vole da uživaju u miru, tako i za one koji vole sportove na vodi, zdrav i aktivan odmor.

Iako je ovo malo mesto, ono poseduje sve pogodnosti turističkih centara. Ima kafee, barove i diskoteke, prodavnice, zdravstveni centar, zubara i apoteke. Postoje luksuzni hoteli sa bazenima, ali je moguće odsesti i u privatnim kućama kod gostoljubivih domaćina.

Plaža u Leptokariji je široka i prostrana, pesak sitan i zlataste boje, a voda kristalna, topla i osvežavajuća. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a barovi na njoj imaju fantastične osvežavajuće koktele. Iako je popularno turističko mesto, plaža Leptokarije nije pretrpana, već je društvo na njoj vrlo ljubazno i opušteno, kao da će na njoj boraviti večno.

Po mišljenju mnogih posetilaca ovog letovališta upravo se Leptokarija nalazi na najlepšem delu Olimpske regije. Okolina, kao i samo mesto su bogati zelenilom, koje se spušta sa obronaka gorostasnog Olimpa gde pored čistog vazduha i fenomenalnih prirodnih lepota možete otkriti i skrivena, ušuškana planinska sela sa posebnim ambijentom i atmosferom. Naročito se ističe simpatični Litohoro i Stari Panteleimon, kao i arheološko nalazište Dion. Do Leptokarije direktno vodi novi autoput koji produžava dalje ka prestonici Atini, što govori o njenoj odličnoj povezanosti sa svim delovima regije, tako da je odlazak i do nešto daljih odredišta vrlo lak i jednostavan. Preporučujemo posetu Meteorima, Solunu, akvaparku Waterland, centru regije Katerini. Leptokariju karakteriše široka peščano-šljunkovita plaža sa izuzetno čistom vodom. Opremljena je ležaljkama i suncobranima lokalnih taverni bez enormnih gužvi i vreve karakterističnih za špic letnje sezone. Mesto je u potpunosti podređeno kvalitetnom porodičnom turizmu, gde ćete pored prodavnica, marketa, suvenirnica, šetališta, restorana i kafića, zabavu pronaći i u ogromnom parku sa dečijim zanimacijama. Tu su vrteške, ljuljaške, skakaonice, ali i brojne igraonice u centru mesta koje će svakom detetu izmamiti osmeh na lice. Iako je prvenstveno idealno mesto za miran porodični odmor, veliki izbor taverni i diskoteka i ostalih sadržaja učiniće Leptokariju primamljivom i onima koji očekuju nešto dinamičnije letovanje. 

VILA RIVIERA

Vila Riviera je novoizgrađeni objekat koji će svoje prve goste primiti u sezoni 2024. godine. Udaljena je 150 metara od plaže.

VILA AFRODITA I

Vila Afrodfita Leptokarija se nalazi na plaži Gostima vile je na raspolaganju i novootvoreni bazen.

VILA KETI

Vila Keti se nalazi  u neposrednoj blizini centra, 30m udaljena od plaže, okružena dvorištem i zelenilom..

VILA LINDA

Vila Linda Leptokarija je odlično pozicionirana i nalazi se u samom centru Leptokarije na oko 80 m od plaže

VILA DIAS

Vila Dias lux je novosagrađena vila i nalazi se u strogom centru Leptokarije, u pešačkoj zoni, na svega 10 m od plaže

VILA ALEXANDRIO PLUS

Alexandrio plus je novi objekat izgrađen je 2016 godine Vila se nalazi na 120m od mora, na veoma atraktivnoj lokaciji.

VILA VAVEL

Vila Vavel u Leptokariji se nalazi na samoj plaži (10m).Vila raspolaže sa 1/2 ; 1/3 i 1/4 lepo opremljeni studijima

VILA APOLON

Vila Apolon se nalazi u najatraktivnijem delu Leptokarije, na oko 150m od plaže. Moderna vila.

VILA ATRIUM

Vila Atrium se nalazi u mirnom delu Leptokarije na oko 190 m od plaže. Vila poseduje bazen i ležaljke za uživanje

VILA MAGDA

Vila Magda se nalazi na samo 30 metara od plaže.  Jedan deo vile ima delimiči pogled na more i plažu.

VILA HELENA

Vila Helena se nalazi na samo 30 metara od plaže. Jedan deo vile ima delimiči pogled na more i plažu.