PARALIA

Paralia – Jedno je od najposećenijih letovališta u Grčkoj, posebno popularno među mladima. Nalazi se u podnožju planine Olimp. Na ulicama možete čuti srpski jezik, kao da ste kod kuće, a svaki trgovac sa uličnih tezgi će vam nuditi da kupite garderobu, parfeme, krzno, nakit i opremu za sportove na vodi po veoma povoljnim cenama.

Paralia je takodje izuzetno poznata po svojim noćnim klubovima, barovima, restoranima, hotelima i tavernama. Na istoku se nalazi zaliv Thermian, a peščane plaže pokrivaju skoro celu obalu. Najbliža železnička stanica i bolnica se nalaze u gradu Katerini koji je udaljen samo 6 kilometara.

Klima u ovom mestu je pogodna zbog blizine Olimpa. Koliko god da je vazduh na nivou obale mora topao i vreo, sa planine uvek duva lagani vetrić koji prijatno rashladjuje. Postoji mnogo organizovanih izleta i ekskurzija na koje možete otići i videti razne stvari vezane za kulturno-istorijsku zaostavštinu Grčke, medju kojima se ističu Olimp, Solunsko groblje, Manastir Meteori i mnogi drugi.

Paralija nudi sve moguće vrste smeštaja, od privatnih soba do luksuznih hotela, a sve to mnogo jeftinije nego u drugim grčkim letovalištima.

Plaža u Paraliji je duga čak 3 km i proteže se do susednog mesta Olympic beach. Popularna je među putnicima svih profila i generacija, nudi povoljne i odlično locirane smeštajne kapacitete apartmanskog tipa za koje su tokom sezone u agenciji Hedonic travel popularne atraktivne first minute i last minute ponude. Paralija je zasigurno i najsadržajnije mesto čitave Olimpske rivijere: ulice su prepune butika, restorana, kafića, diskoteka… Idealna je za mlade, jer je noćni provod u nekoliko popularnih klubova definitivno zagarantovan. Za ljubitelje šopinga je pravi raj, to je letovalište gde možete pronaći apsolutno sve sitnice za opremanje kuće, jeftinu garderobu, kvalitetan tekstil, kožu, brojne suvenire. Pored odlične plaže i zanimljivosti unutar samog letovališta veoma bitan adut Paralije je i njena odlična lokacija na padinama planine Olimp, čiji je obronci okružuju. Veoma lako možete pristići do interesantnih sela u podnožju planine, među kojima se najviše ističe simpatični Litohoro, a isto tako otići na izlet do Soluna, posetiti nezaobilazan manastir Meteori u srcu kontinentalnog dela Grčke, krstariti oko Atosa i Svete Gore. Posetite Paraliju i učinite da vaše naredno leto 2020 bude još jedna nezaboravna uspomena.

VILA MAGDA

Vila Magda se nalazi u centalnom delu kod škole, na 30m od plaže.

VILA ARETA

Vila Areta se nalazi u centralnom delu kod parka, na 40m od plaže. 

VILA ARETA 2

Vila Areta 2 je idealno locirana, nalazi se u centralnom delu, na 40m od plaže.

VILA ASTERAS

Vila Asteras udaljena je oko 150m od plaže i 700m od centra Paralije.

VILA SOTO

Vila Soto se nalazi u centralnom delu Paralije, u drugom redu ulica.

VILA PRINC GEORGE

Vila Princ George se nalazi u Paraliji na 200m od plaže u blizini šetališta.

VILA OASIS

Vila Oasis se nalazi na samom šetalištu, 70m od plaže i 100m od centra.Vila ima lift.

VILA DESPINA

Vila Despina se nalazi na 60m od plaže, pored supermarketa „Arvanitidis“.

VILA METOXIA

Vila se nalazi oko 80 metara od plaže i na oko 3 do 4 minuta laganog hoda od centra

VILA SOFI

Vila Sofi se nalazi u centralnom delu letovališta Paralija, na 50 metara od plaže

VILA ESTIA

Okružena palmama i drvećem banane u svom prelepo uređenom dvorištu.

VILA ERATO

Hotel “ERATO 2* ” Paralija– nalazi se na udaljenosti od 120 m od centra, a na 100 m od plaže

VILA MAILA

Vila Maila u Paraliji se nalazi na 400 m od plaže, u blizini supermarketa Lidl.

VILA NAUTILUS

Nalazi se u centru, na 200 m od plaže. Ističe se neobičnom i specifičnom  arhitekturom.