KEFALONIJA

Kefalonija – ostrvo najlepših plaža. Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora. Jedno od najlepših i najprivlačnijih grčkih ostrva. Kefalonija je jedinstvena i neponovljiva: beskrajno plavetnilo, miris ruzmarina, sunce, lepe plaže (čak 250 km plaža), skrovita i slikovita mesta, morske pećine. Uprkos tome što je Kefalonija najveće i najlepše ostrvo jonskog arhipelaga, znala je zadržati autentičnost i svoj karakter.

Domaćini vole svoje ostrvo i izuzetno su gostoljubivi prema posetiocima. Rado se zabavljaju uz vino, pesmu i ples. Zato ne iznenađuje veliki broj praznika, bučnih proslava i širok spektar noćne zabave. Na Kefaloniji postoji međunarodni aerodrom, smešten na 8 km od glavnog grada Argostolija, između mesta Lasi i Minies. Svakog dana lete avioni do i od Atine, a u letnjim mesecima ima i čarter letova.

Plaže na Kefaloniji su najveće bogatstvo ostrva. Najlepša plaža ostrva i istovremeno jedna od najlepših u Evropi je svakako Mirtos. Pogled na plažu sa visoke planine koja je okružuje čini se skoro nestvaran. Snežnobeli pesak, pomešan s kamenčićima i penom talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvek. Severni deo ostrva, gde se nalazi i Mirtos, skriva još neke male idilične uvalice. Na južnoj obali Kefalonije se nalazi i plaža Lourdas. Nalazi se blizu Skale, ima privatnu atmosferu, a jedan deo je uređen ležaljkama za iznajmljivanje. U selu iza plaže se nalaze restorani, barovi i taverne sa živom muzikom. Selo je samo po sebi interesantno, tradicionalno, sa lepim malim trgom.

KEFALONIJA AVION

Najveće ostrvo Jonskog arhipelaga. Svojim veoma popularnim plažama i mestima privlači veliki broj turista.

READ MORE

KEFALONIJA AUTOBUS

Najveće ostrvo Jonskog arhipelaga. Svojim veoma popularnim plažama i mestima privlači veliki broj turista.

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 15, 2019, 00:05
Bez padavina.
1°C
Subjektivno: 3°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SZ
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija