KEFALONIJA

Kefalonija – ostrvo najlepših plaža. Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora. Jedno od najlepših i najprivlačnijih grčkih ostrva. Kefalonija je jedinstvena i neponovljiva: beskrajno plavetnilo, miris ruzmarina, sunce, lepe plaže (čak 250 km plaža), skrovita i slikovita mesta, morske pećine. Uprkos tome što je Kefalonija najveće i najlepše ostrvo jonskog arhipelaga, znala je zadržati autentičnost i svoj karakter.

Domaćini vole svoje ostrvo i izuzetno su gostoljubivi prema posetiocima. Rado se zabavljaju uz vino, pesmu i ples. Zato ne iznenađuje veliki broj praznika, bučnih proslava i širok spektar noćne zabave. Na Kefaloniji postoji međunarodni aerodrom, smešten na 8 km od glavnog grada Argostolija, između mesta Lasi i Minies. Svakog dana lete avioni do i od Atine, a u letnjim mesecima ima i čarter letova.

Plaže na Kefaloniji su najveće bogatstvo ostrva. Najlepša plaža ostrva i istovremeno jedna od najlepših u Evropi je svakako Mirtos. Pogled na plažu sa visoke planine koja je okružuje čini se skoro nestvaran. Snežnobeli pesak, pomešan s kamenčićima i penom talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvek. Severni deo ostrva, gde se nalazi i Mirtos, skriva još neke male idilične uvalice. Na južnoj obali Kefalonije se nalazi i plaža Lourdas. Nalazi se blizu Skale, ima privatnu atmosferu, a jedan deo je uređen ležaljkama za iznajmljivanje. U selu iza plaže se nalaze restorani, barovi i taverne sa živom muzikom. Selo je samo po sebi interesantno, tradicionalno, sa lepim malim trgom.

KEFALONIJA AVION

Lefkada je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga.

READ MORE

KEFALONIJA AUTOBUS

Lefkada je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga.

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995
mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 14, 2018, 14:23
Naleti vetra.
-1°C
Subjektivno: -7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija