KRF

KRF je jedno od sedam Jonskih ostrva. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kćerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.

Krfske obale su veoma lepe, sa skrivenim uvalama i peščanim plažama. Tokom I svetskog rata, ostvo je bilo sedište srpske vlade u progonstvu i takozvano ostrvo spasa za srpsku vojsku i civile. Veliki broj spomenika stradanja srpskih vojnika svedoči tom periodu: ostrvo Vido sa spomen kosturnicom, srpska kuća – plava grobnica u kojoj su položene kosti 10.000 srpskih vojnika, Srpska kuća u gradu Krfu u kojoj je nekada bio smešten štab srpske Vrhovne komande kao i mnoga druga zdanja.

Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovladjuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Grad Krf ima dve tvrdjave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposecenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pruzice Vam poseban ugodjaj u toku večernjih šetnji

Krf se sa pravom može pohvaliti izuzetnim plažama. Ovde svako može naći svoju omiljenu plažu. Jugo-zapadna obala Krfa ima velike peščane plaže: Glyfada, Yaliskari, Ag. Giordis, Ag. Stefanos. Oblast Paleokastritse krase manje uvale i šljunkovite plaže. Na severu, Sidari i Aharavi imaju duge peščane plaže. Istočna obala puna je manjih šljunkovitih plaža u mestima Kassiopi, Nissaki, Barbati, a u mestima Ipssos, Dassia i Gouvia su dugačke, peščane plaže. 

Manje šljunkovite plaže nalaze se i u južnom delu ostrva u Perami i Benitsesu. Sve plaže su bezbedne za plivanje i sportove na vodi, ulaz na plaže se ne naplaćuje, već samo ukoliko želite da iznajmite suncobran i ležaljku. Na svim plažama nalaze se različiti restorani i kafei. Sva nabrojana mesta su bogata vegetacijom, a do plaža se lako dolazi kolima.

VILA BLUE LAGOON RODA

Vila Blue Lagoon se nalazi u samom centru mesta Roda, na 200 metara od peščane plaže

VILA BLUE MOON ACHARAVI

Apartmani se nalaze u centru mesta Aharavi, na samo 150 metara od plaže

KRF AUTOBUSOM

Posetite Krf, ostrvo biserno čisto more i prelepe plaže za miran odmor

VILA TEODORA MORAITIKA

Vila se nalazi glavnoj ulici u Moraitici na 400m od plaže, u blizini prodavnica

VILA EMILIOS BARBATI

Vila se nalazi u centru, svi aparmani u vili imaju pogled na more

VILA KONSTADINOS IPSOS

Vila se nalazi na 3-4 minuta od plaze.parking, bazen, veliko dvorište ,

VILA ELENA IPSOS

Vila se nalazi na 5-7 minuta od plaze (cca390m), u mirnom i tihom delu Kavosa.

VILA YELLOW HOUSE KAVOS

Vila Yellow House se nalazi na 20 metara plaže u mirnom delu Kavosa

VILA KAMINI KAVOS

Vila se nalazi na samoj plaži u mirnom delu Kavosa. Vila ima svoje veliko uređeno dvorište

VILA ALEKSANDROS DASIA

Vila se nalazi u mirnom delu sa izvanrednim pogledom na more, udaljena od plaže 7-8 minuta

VILA JANIS DASIA

Vila se nalazi u mirnom delu sa izvanrednim pogledom na more, udaljena od plaže 7-8 minuta

VILA STAVROS

Vila Stavros je jedan od najlepših obejkata na Krfu, koji se nalazi na blagoj uzbrdici,

VILA TASSOS

Vila Tassos se nalazi u  centaru Dasije, u blizini hotela Chandris Dasia.