LEFKADA

Ostrvo Lefkada, koji se naziva i Lefkas, četvrto je najveće ostrvo u sklopu Jonskih ostrva, posle Zakintosa, Kefalonije i Krfa. Ima površinu od 303 km2, a dužina obale je 117 km. Glavni grad je Lefkada koja se nalazi na severoistoku ostrva, i njegovo stanovništvo živi uglavnom od poljoprivrede i turizma.

Most preko uskog kanala povezuje ostrvo sa kopnenom Grčkom i počinje baš u gradu Lefkada. Ulaz u grad sa mosta je najinteresantniji deo grada u kome se nalazi većina kafea, restorana i prodavnica. Metod koji su graditelji u Lefkadi koristili za zaštitu od zemljotresa dao je gradu veoma interesantnu arhitekturu. Autobuski prevoz povezuje grad sa svim letovalištima i plažama na ostrvu.

Na ostrvu ljudska naselja su postojala još u praistoriji. U srednjem veku je pripadala Vizantiji. Ostrvom su više puta vladali Turci, a i Mletačka republika. Godine 1864. pripojena tadašnjoj kraljevini Grčkoj.

Lefkadu pored izuzetno lepih plaža i prirode ukrašavaju prelepa mala sela koja se spuštaju niz padine planina u obliku amfiteatra. Najinteresantnija mesta su Lefkada, Nidri , Vasiliki, Agios Nikitas, Kalamaci, Sivota.

Nidri

Na jugo-istočnoj strani ostrva najpoznatije mesto je Nidri. Ovo nekada malo ribarsko selo, koje je ujedno i prirodna luka, danas je postalo najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. U glavnoj ulici mesta kao i u obalskom delu, uz more i pored marine, postoji veliki broj najrazličitijih prodavnica, barova i restorana koji čine vaš odmor još raznovrsnijim i kvalitetnijim. Nasuprot Nidrija se nalazi čuveno Onazisovo ostrvo Skorpios kao i druga ostrvca: Skorpidi, Sparti, Maduri i Meganisi, koja lako možete obići jednim od mnogih turističkih brodića koji polaze iz samog Nidrija. Pored uživanja u prirodnim lepotama, sunčanja i kupanja, postoji i širok spektar sportova na vodi kao i brojnih izleta koji mogu učiniti vaš boravak na ovom rajskom ostrvu stvarno nezaboravnim! 

VILA PANORAMA APARTMENTS-VASILIKI

Vila Panorama se nalazi u Vasilikiju, u naselju Pondi. Idealan je izbor za sve putnike koji traže kvalitetan smeštaj u mirnom okruženju

VILA KATERINA STUDIOS-VASILIKI

Vila Katerina se nalazi na svega par metara od malene, šljunkovite plaže i na oko 200 metara od luke i centra Vasilikija 

VILA LIOTRIVI-VASILIKI

Vila Liotrivi se nalazi u centru Vasilikija, na oko 50 metara od luke i šetališta te oko 300 metara od gradske plaže.

VILA ALTINA- VASILIKI

Vila Altina se nalazi u mestu Vasiliki, svega 50-ak metara od plaže Ponti, jedne od retkih peščanih na Lefkadi.

VILA CAPITAL LUX NIDRI

Vila Capital Lux se nalazi na samom ulasku u Nidri i na svega 150 metara od gradske plaže.

VILA VASSIA

Vila Vassia je smeštena u mirnom delu Nidrija na samo 50ak metara od obale.

VILA ALEXANDROS

Vila Alexandros Lefkada u čarobnom gradiću Nidri na udaljenosti od 250m od plaže

VILA THALERO LIGIJA

Vila Thalero se nalazi u širem centru Ligije i na oko 300 metara od mora

LEFKADA AUTOBUSOM

Ostrvo bujne vegetacije, nesvakidašnjih plaža, prelepih trgova..

VILA METROPOL

Vila je smeštena u mirnijem delu mesta, okružena zelenilom, na oko 450 metara od centra

VILA JULIA

Vila Julija nalazi se u glavnoj ulici, na 100 m udaljenosti od plaže. Lepo uređena vila

VILA GEORGE

Jednospratna kuća sa prizemljem, skromnog izgleda i kvaliteta na 350m od gradske plaže