SKIJATOS

Skiatos je ostrvo koje vas podseća da je s vremena na vreme potrebno učiniti nešto dobro za sebe, svoje želje, ideje i snove. Skiatos je relativno malo ostrvo, zauzima svega 50 km2. Međutim, uprkos veličini, Skiatos ima čak 65 plaža. Sa Skiatosa se vidi ostrva Skopelos i Evia, a po lepom vremenu i Skiros. Većina teritorije Skiatosa je prekrivena divnim i mirisnim borovim šumama. Veličanstvena lepota ostrva, koju je tokom vremena isklesalo more, posebno dolazi do izražaja na severnoj obali ostrva. Pažnju privlače Galazia (azurna) i Skoteini (tamna) pećina. Pravi doživljaj je izlet brodom na šljunkovitu plažu Lalaria, koja je poznata po monumentalnoj steni koja se u obliku arkade uzdiže iz mora.

Severni deo ostrva zanimljiv je i sa istorijskog gledišta, pre svega zahvaljujući manastiru Evangelistria, koji je pružao utočište siromašnim porodicama za vreme čestih napada na ostrvo od strane raznih pirata i razbojnika. Srednji deo ostrva je slikoviti glavni gradić Skiatos. Blještave bele kućice sa crvenim kamenim krovovima, balkoni ukrašeni cvećem, popločana dvorišta, mramorni trgovi i uske uličice stvaraju beskonačan lavirint prodavnica, barova i kafića. Između dva pristanišna zaliva nalazi se, borovima prekriveno, poluostrvo Bourtzi, gde nalazimo ostatke starog grada izgrađenog u periodu mletačke vladavine. Uzduž pristaništa rasprostire se Pralio – omiljeno šetalište koje u letnjim večerima oživi u pravoj kosmopolitskoj atmosferi.

Na ostrvu postoji oko 60 plaža s finim, belim peskom i gotovo svaka od njih ima bar tavernu, gde možete da osvežite. Ulaz na plažu se ne plaća, suncobran i dve ležaljke koštaju 8 evra, a ako nećete da plaćate, peškir možete da spustite gde god vam se prohte (iznajmiljivanje ležaljki nije obavezno). Mlađim ljudima preporučujemo dnevne žurke na plažama Banana i Vromolimnos, a onima s decom Kukunaries, Elias i Mandraki.

VILA SPIRIDULA

Vila Spiridula je potpuno nov objekat koji se nalazi u gradu Skijatos, na samo 60m od plaže Megali Ammos.

READ MORE

VILA SIRIOS

Vila Sirios se nalazi na oko 200m od plaže i centra grada. Na 150m se nalazi autobuska stanica i megamarket

READ MORE

VILA LEFTERIS

Vila Lefteris se nalazi u samom centru grada Skijatos. Od glavne ulice Papadiamantis je udaljena svega 20m,

READ MORE

VILA GLYFONERI

Vila Glyfoneri se nalazi u gradu Skijatos, na 20m od mora i prekoputa početne autobuske stanice.

READ MORE

SKIJATOS AVION

Skijatos pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi i nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora.

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 15, 2019, 23:00
Bez padavina.
5°C
Subjektivno: 6°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 0 m/s IJI
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija