SKIJATOS

Skijatos je ostrvo koje vas podseća da je s vremena na vreme potrebno učiniti nešto dobro za sebe, svoje želje, ideje i snove. Skijatos je relativno malo ostrvo, zauzima svega 50 km2. Međutim, uprkos veličini, Skiatos ima čak 65 plaža. Sa Skiatosa se vidi ostrva Skopelos i Evia, a po lepom vremenu i Skiros. Većina teritorije Skiatosa je prekrivena divnim i mirisnim borovim šumama. Veličanstvena lepota ostrva, koju je tokom vremena isklesalo more, posebno dolazi do izražaja na severnoj obali ostrva. Pažnju privlače Galazia (azurna) i Skoteini (tamna) pećina. Pravi doživljaj je izlet brodom na šljunkovitu plažu Lalaria, koja je poznata po monumentalnoj steni koja se u obliku arkade uzdiže iz mora.

Severni deo ostrva zanimljiv je i sa istorijskog gledišta, pre svega zahvaljujući manastiru Evangelistria, koji je pružao utočište siromašnim porodicama za vreme čestih napada na ostrvo od strane raznih pirata i razbojnika. Srednji deo ostrva je slikoviti glavni gradić Skiatos. Blještave bele kućice sa crvenim kamenim krovovima, balkoni ukrašeni cvećem, popločana dvorišta, mramorni trgovi i uske uličice stvaraju beskonačan lavirint prodavnica, barova i kafića. Između dva pristanišna zaliva nalazi se, borovima prekriveno, poluostrvo Bourtzi, gde nalazimo ostatke starog grada izgrađenog u periodu mletačke vladavine. Uzduž pristaništa rasprostire se Pralio – omiljeno šetalište koje u letnjim večerima oživi u pravoj kosmopolitskoj atmosferi.

Na ostrvu postoji oko 60 plaža s finim, belim peskom i gotovo svaka od njih ima bar tavernu, gde možete da osvežite. Ulaz na plažu se ne plaća, suncobran i dve ležaljke koštaju 8 evra, a ako nećete da plaćate, peškir možete da spustite gde god vam se prohte (iznajmiljivanje ležaljki nije obavezno). Mlađim ljudima preporučujemo dnevne žurke na plažama Banana i Vromolimnos, a onima s decom Kukunaries, Elias i Mandraki.

VILA DIMITRIS

VILA DIMITRIS u gradu Skijatos se nalazi na sestom kilometru magistrsle Skiatos – Kukunaries. 

VILA PAVLOS MARIA

VILA PAVLOS MARIA u gradu Skijatos se nalazi na 100 metara od mora i par minuta hoda od centra grada,

VILA LAZAROS

Vila Lazarosi Skijatos se nalazi  na svega 300m od centra. Vila je udaljena oko 300m od Megali Amos plaže

VILA VASILIKI

Vila Vasiliki u gradu Skijatos se nalazi u gradu Skiatosu, udaljena je 200m od glavne ulice Papa Diamantis,

VILA OURANIA

Vila Ourania Skijatos je vila koja se nalazi u gradu Skiatos sa prijatnim okruženjem u mirnoj ulici

SKIJATOS AVIONSKI PREVOZ

Skijatos pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi i nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora.

VILA SPIRIDULA

Vila Spiridula je potpuno nov objekat koji se nalazi  u gradu Skijatos  na samo 60m od plaže Megali Ammos.

VILA SIRIOS

Vila Sirios se nalazi na oko 200m od plaže i centra grada. Na 150m se nalazi autobuska stanica i megamarket

VILA LEFTERIS

Vila Lefteris se nalazi u samom centru grada Skijatos. Od glavne ulice Papadiamantis je udaljena svega 20m,

VILA GLYFONERI

Vila Glyfoneri se nalazi u gradu Skijatos, na 20m od mora i prekoputa početne autobuske stanice.