ASPROVALTA

Asprovalta je letovalište na severu Grčke i nalazi se na obalama Egejskog mora, u Strumskom ili Orfanskom zalivu, Nalazi se na oko 80 km od Soluna, 8 km od Stavrosa. Na . Na istoku od Asprovalte je planina Pangeo sa najvišim vrhom od 2.000 m. Na zapadu je planina Stratoni, a na severu planina Kerdilio. Čitavu oblast Strumskog zaliva karakteriše zalenilo, te ljubitelji prirode mogu da se nadaju pravom uživanju.

Asprovalta je gradić sa lepim kućama i sređenim ulicama i ima samo 3.640 stanovnika. U ovom mestu nalazi se prelepa peščana plaža duga 1 km, park i dugačko šetalište sa drvoredom koje se proteže sve do Nea Vrasne. Asprovalta predstavlja pravi mali centar oblasti. Ima oko 300 prodavnica. Iako ima status sela, u Asprovalti se mogu naći prodavnice sa najnovijom modom iz Evrope. Oko jezera Volvi koje se nalazi u blizini postoji puno vrlo lepih odmarališta.

Ovo letovalište je idealno za porodice sa decom ili one koji žele miran odmor. Bez obzira na to, barovi na plaži nude dobar provod i noću.

Asprovalta je odličan izbor i za one malo zahtevnije putnike koji od svog odmora ne očekuju samo kupanje i uživanje u prirodi. Istorija mesta doseže daleko u prošlost što je ostavilo traga kroz brojne kulturno-istorijske spomenike koji se mogu videti i posetiti u ovom mestu. Za početnu stanicu upoznavanja Asprovalte i okoline je svakako arheološki muzej Amfilopolisa, zatim brojna istorijska nalazišta, kao i vrkva Svetog Đorđa u kojoj ćete pronaći ikonu ovog sveca donetu u crkvu još u 16. veku. Neposredna blizina Stagire, koja se nalazi na samo 24km udaljenosti, svakako upotpunjuje ovu priču. Stagira je poznata kao rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, nastala još u 655 godini pre nove ere, a danas je faktički muzej na otvorenom i mesto gde se možete diviti čudima Aristotela u Aristotelovom parku.

VILA MAJA

Vila Maja (Hristos) se nalazi u mirnom delu Asprovalte, na oko 200 m od plaže.

VILA PANAJOTA

Nova kuća u samom centru Asprovalte, u pešačkoj zoni, na svega 20 m od plaže.

VILA ITEA EX HRISTO

Vila Hristo  je locirana  u centru grada, na 30 m od glavnog šetališta, iza kojeg se nalazi prelepa plaža.

VILA KIRIAKOS

Nalazi se na oko 80m od plaže. Preporučujemo zbog dobre pozicije.

VILA DIMITRIS

Nalazi se u širem centru, pored glavnog šetališta, na oko 50 m od plaže.

VILA IRINI

Viila Irini se nalazi u užem centru Asprovalte, u ulici koja izlazi na šetalište, na oko 70m od plaže

VILA DINA

Vila se nalazi u glavnoj ulici, na udaljenosti od 170 m od mora. Idealna za odmor

VILA ASPROVALTA

Predivan studio nalazi se na oko 350 m od plaže i na oko 120 m od centra grada, prodavnica i kafića.