NIKITI

Nikiti, jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju, na severu Sitonije, oko 110 km jugoistočno od Soluna, između Metamorfozija i Neos Marmarasa.
Sastoji od dva dela – starog i novog. Stari deo, prvobitni grad, nalazi se na oko 2 km od mora, iznad glavnog puta prema brdu, a novi deo se nalazi između glavnog puta i mora.
Nikiti ima 30 km obale, sa predivim plažama i kristalno čistim morem zalova Toroneo. Neke od plaža su nagrađene Plavom zastavom, za sigurnost, usluge i kvalitet vode i okolinu. 

Selo Nikiti sada ima oko 3000 stanovnika. Oni se uglavnom bave turizmom i poljoprivredom. Poznati su po pčelarstvu, a med „Sithon“ koji se ovde proizvodi je nadaleko poznat kao najbolji grčki med.

Nikiti ima dva supermarketa koji se nalaze na glavnom putu, apoteke, bankomate, taverne i barove, kao i još puno radnji u kojima se prodaju domaći proizvodi. Najznačajniji događaj je Prelaženje Toronskog zaliva– trka od 26 km u kojoj učestvuju najbolji plivači iz svih krajeva sveta.

Nikiti je malo mesto, ali sadrži sve što je jednom turisti potrebno: apoteke, ambulantu, markete, restorane, kafiće, kioske brze hrane i prodavnice suvenira… Ukoliko idete u veću kupovinu namirnica i svega što vam je potrebno, predlažemo Lidl, mada su i cene u lokalnim marketima prilično povoljne.

KUĆA EDELWEISS

Kuća Edelweiss je novijeg datuma i nalazi se na samo 160 metara od mora.

KUĆA Finikas Garden

Kuća Finikas Garden je noviji kompleks, na oko 140m od peščano-kamene plaže.

KUĆA STEFANIA

Kuća Stefania se nalazi u mirnom delu Nikitija na oko 120m od plaže i šetališta.

KUĆA ALEXANDRA

Kuća Alexandra se nalazi u mirnom delu Nikitija na oko 130m od plaže. 

VILA PORTO NIKITI BLUE GREEN

Nova luksuzna kuća Porto Nikiti nalazi se u mirnom delu Nikitija na 110m od plaže.