VURVURU

Vurvuru je mesto rezervisano samo za one koji žele odmor i samo odmor. Obala Vurvurua je nešto uža, ali s obzirom na mali broj gostiju to ne predstavlja problem. Najpoznatija plaža Vurvurua-Karidi Beach, svojom atraktivnošću privlači goste iz drugih delova Sitonije.

Sam Vourvourou ima nekoliko malih zaliva koji su relativno mirni, čak i u glavnoj letnjoj sezoni. Ipak, na glavnoj plaži Karidi može biti gužve, naročito u avgustu. More je veoma plitko tako da je idealno za porodice sa malom decom. Može se ići metrima duboko u vodu, a da ne postane duboko. Koralni reljef dalje od obale je magnet za ronioce.

Karidi plaža ima prirodni hlad, a tu su i dve mobilne kantine ukoliko poželite neki sendvič ili piće. Plićak i peščani sprudovi do 30m od obale, sitni beli pesak na obali i na dnu, za decu savršeno i potpuno bezbedno. Ponekad zna da bude pri obali malo trave. Preskočite je i prepustite se predivnoj tirkizno-plavoj boji mora.

Iza glavne plaže Vurvurua je laguna Livari, izdvojena od mora dugom peskovitom plažom.

Predlažemo da obavezno obiđete i ostale plaže u okolini Vurvuru: Trani Ammouda, Latoura, Lagonisi, Talgo, Fava, Zografou, Bahia. 

Naspram Vurvurua se nalazi mali Arhipelag sa 9 ostrvaca od kojih je najvece Diaporo, zbog čega je Vurvuru čest izbor za goste koji imaju čamce. Bogata je i ponuda rentiranja čamaca kojima se mogu otkriti prelepe plaže oko Vurvurua.

Vurvuru poseduje neke od najluksuznijih hotela na Halkidikiju. Postoji puno privatnih soba i kuća za iznajmljivanje. Tu je i par odličnih restorana i barova,taverni i prodavnica. Neki hoteli imajui radnje sa suvenirima. Postoji supermarket, a prodaje se dnevna grčka i strana štampa. U Agios Nikolaosu nalaze se policijska stanica, bolnica, apoteke, pošta i bankomati.