Hurgada na dlanu – Egipatska avantura

Zašto letovati u Egiptu?

Sigurna sam da ima vas još koji razmišljate gde bi mogli da provedete odmor. Svakako Hurgada može biti vaš izbor. Evo i zašto…

 

Pre par godina sam se prvi put susrela sa egipatskim turizmom, njihovom kulturom i pre svega najvećim njihovim bogatsvom – morem.

 

Moram da priznam da su turizam u odnosu na prethodne godine stavili na viši nivo. Mnogo je novih hotela, uređuju se nova šetališta,barovi, restorani, bazari.. Nekada je bilo dovoljno da samo hotel pruži potrebnu uslugu, jer se odmor zasnivao na relaciji hotel – plaža – hotel, razvojem novih trendova u turizmu primećujem da je danas dosta urađeno na promociji same destinacije kao i dodatnog sadržaja koji bi upotpunio odmor aktivnog turiste.

Pojedini turisti žele da upoznaju bogatstvo egipatske kulture, navike i običaje domaćeg stanovništva, drugi žele bogat noćni život dok je i onih koji žele potpuni mir u okviru samog hotela

Veliki je izbor hotela pa smatram da svako može da izabere ono što mu najviše odgovara. Hoteli se uglavnom prostiru na velikim površinama uz more, poseduju aqua parkove za decu i odrasle, tobogane, veliki broj bazena, barova… Neki hoteli imaju i celodnevni animacioni tim za aktivniji odmor.

Ukoliko želite mirniji hotel naša preporuka je Hotel Cleopatra Luxury Resort 5*. Usluga u ovom hotelu je izuzetna. Veliki vrt u kome se nalazi hotel pruža mir za dušu i telo. Poseduje nekoliko bazena. Atmosfera u hotelu je mirna i preporučuje se onima koji žele istinski odmor.

Hotel poseduje i spa centar koji uz osnovne sadržaje hotela može da upotpuni boravak turista.

Plaža je peskovita, postoji i ponton most za one koji žele da idu u dubinu da rone.

Za one koji žele da budu okruženi luksuzom preporučujem hotel Steigenberger Al Dau 5*, Hotel Baron Palace Sahl Hashees 5*, Hotel Premier Le Reve 5* i hotele Albatros White Beach * i Albatros Palace Resort 5*. Ovde je sve podređeno gostima, velika pažnja se poklanja njihovom boravku u hotelu.

Prostrane i moderne sobe, bogat sadržaj u hotelu, veliki broj bazena i tobogana, u okviru hotela se nalaze i ala cart restorani, restorani sa velikim izborom tradicionalnih  i internacionalnih specijaliteta.

Za porodice sa decom izvojili bi hotel Hurgada Sea Gull Resort 4*, Caribbean World Resort Soma bay 5* i Hotel Pyramisa Sahl Hashees 4* i Hilton Resort 5*.

U ovim hotelima su egipćani mislili na najmlađe. Veliki broj tobogana, bazena i animacija za decu kao i prelepo more sa predivnom peskovitom plažom sa lepim ulaskom u more.

Ako ste ljubitelj mirnijeg odmora preporučujemo hotel Old Palace Sahl Hashees 5* sa najlepšom plažom u ovom delu U njima vlada mirnija atmosfera, nema puno dodatnog sadržaja, ovde gosti uživaju u miru u hotelu, oko bazenana i na plaži.

Da odmor u Egiptu ne mora da bude skup, pokazuje i činjenica da pojedini hoteli imaju više nego povoljnu cenu a pružaju dobru uslugu, preporučuju se za mlade, a mi izdvajamo Hotel Sunny days El Palazio 4* i Hotel King Tut 4*.

Izdvojila bih i Hotel Labranda Royal Makadi 5* izlazi na lepu plažu, u hotelu postoji animacioni tim koji na veoma lep način upotpunjava boravak turista preko dana tako i uveče.

#hurgada #egypt🇪🇬 #olimpiatravel #travelagency #travel

A post shared by Maja Krunic (@majaolimpia) on

Ako ste ljubitelj šopinga preporučujem vam odlazak u Sakalu, stari centar Hurgade. Tu možete videti mnoštvo radnjica sa začinima, proizvoda od kože, stvari od čuvenog egipatskog pamuka kao i ručno rađene figure faraona, sfinge, papirusa…

Letovi za Hurgadu se odvijaju gotovo svakodnevno u zavisnosti od aviokompanije sa kojom letite. Trajanje aranžmana može biti 7, 10, 11 ili 15 dana.

Želela sam ovako da vam približim Egipat kao destinaciju. Da vam olakšam pri odabiru izbora hotela kako bi vaš odmor bio prijatan.

Leave a Reply