CRNA GORA

Crna Gora je zemlja kontrasta, sa zelenim planinama, ledničkim jezerima, bistrim rekama, dubokim kanjonima i jednim od najčistijih i najtoplijih mora – Jadranskim morem. Nigde nećete naći , na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, predivnih planina… Ujutru se možete probuditi na obali Jadranskog mora, ručati na jezeru, a uveče uživati šetajući se planinama Crne Gore. Duge peščane plaže, egzotični gradovi, divlja priroda – to je crnogorska obala. “Izranjajući iz kristalno plavog mora, peščane plaže uriniše u raskošno zelenilo”, reče poeta u zanosu, koristeći samo par reči da opiše lepotu predela, zapljuskivanog toplim Jadranom i prožetog mirisom večno zelene mediteranske vegetacije. Crnogorska obala sa svojom dužinom od 293,5km i 117 plaža ukupne dužine 52km, čini 18% ukupne crnogorske teritorije. Brojne plaže i uvale, specifična plavo – zelena boja bistrog mora, zaleđe sa visokim planinama i jedinstveni Bokokotorski zaliv – najlepši je fjord Mediterana, čine crnogorsko primorje nesvakidašnje privlačnim. Visoke i strme litice kraških planina kao nepremostive zidine čuvaju ovaj jedinstveni biser prirode.

Crna Gora letovanje pretvara u sasvim posebno iskustvo, pa ne čudi što se ogroman broj naših putnika svake godine odlučuje za letovanje u Crnoj Gori, i to ne samo zbog njene blizine. 
Tu, na vratima Jadrana, upoznaćete jedan od najlepših zaliva sveta, najdublji kanjon Evrope, najveće jezero na Balkanu, očuvanu prašumu, četiri nacionalna parka, brojne rezervate i zaštićena područja – raj za ljubitelje prirode, pa letovanje u Crnoj Gori predstavlja mnogo više od pukog izležavanja na prelepim plažama u Crnoj Gori.