Budva

BUDVA

Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Legenda, koja svoju potvrdu ima u mnogim grčkim mitovima, kaže da je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona. Proteran iz Tebe, stigao je u ove krajeve na volovskoj zaprezi i osnovao Budvu. Usponi velikih mediteranskih kultura obežili su duh ovog grada, koji se oseća i danas, kada je Budva izrasla u jedinstveni turistički biser ovog dela Jadrana. Kao turistička destinacija ovaj grad je poznat odavno – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“, jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu

Budva je grad sa oko 18.000 stanovnika, mada se taj broj tokom leta daleko uvećava. Turistička sezona u Budvi traje od Maja do Oktobra, mada je to jedno od malo mesta koje možete obići i van sezone i odlično se provesti – obzirom da je to najveći turistički centar na primorju.

Budva ima obalu dugu 21 km, koja sadrži 17 plaža. Plaže su duge i prostrane, sa dosta sadržaja (od kafića, barova, starih ribljih restorana pa do iznajmljivanjas kutera, skijanje na vodi, paraglajder, bandzi jump..)

Najpoznatija od svih i najveća je Slovenska plaža koja se nalazi u centru Budve a

Mnogo je razloga za posetu Budve počev od predivnih plaža i uvala, kulturno istorijskih spomenika, domaćina koje treba doživeti, pa sve do bogate trpeze i naravno i nadaleko poznatog noćnog provoda…

Mladi se najčešće odlučuju da letuju u Budvi baš zbog najluđeg provoda na primorju… duž plaže se nalazi veliki broj noćnih klubova, stari grad ih je prepun a najpoznatija od svih je diskoteka Top Hil gde preko leta gostuju najatraktivniji pevači i pevačice.

HOTEL ALEKSANDAR 4*

Hotel Aleksandar je smešten pored turističkog naselja “Slovenska plaža”

HOTEL IBEROSTAR SLAVIJA 4*

Hotel Iberostar Slavija 5* se nalazi u blizini istorijskog centra crnogorskog grada Budve i Slovenske plaže

HOTEL AVALA RESORT 4*

Savremeni i moderno uredjen hotel u Budvi

HOTEL PARK 3*

Hotel Park 3* nalazi se na Slovenskoj plazi

SLOVENSKA PLAŽA

Slovenska plaža se nalazi na samoj obali mora.