PETROVAC

Petrovac – znamenito mesto koje datira još iz rimskog doba. Jedno vreme je nosio naziv Castel Lastva po tvrđavi Castio. Grad se širi oko peskovitog zaliva, a sa svih strana je okružen gustim maslinjacima i borovom šumom. Toplo i kristalno bistro more, sa predivnom peskovitom plažom, idealno je mesto za odmor.

Dovoljno je mali – da biste se osećali prijanto i uspešno odmorili, a opet dovoljno veliki da ima dovoljan broj prodavnica, banaka i poštu, tako da vam ništa neće nedostajati. Plaža u Petrovcu  je uređena, a veličina peska osciluje s jednog kraja na drugi. Iako sjajan za porodični odmor, Petrovac nudi i mesta za noćni život. Obe diskoteke su smeštene u same krajeve plaže tako da nema reči o “muzici iz dosadnih kafića na plaži” ukoliko rešite da veče provedete u smeštaju.

Petrovac nudi različite vidove smještaja, velikih hotelskih objekata do apartmana i soba u okviru privatnog smještja.

Kao turistička destinacija u Crnoj gori Petrovac je otkriven tridesetih godina prošlog vijeka. Pedesetih godina sagrađeno je pristanište na kojem mogu pristajati turistički brodovi, jedrenjaci i jahte. Pristanište je takodje odlično i pristupačno mjesto za sve ljubitelje ribolova.

 Šetalište, koje se nalazi izmedju 650 metara duge pješčane plaže i starih venecijanskih kamenih kuća, okruženo je palmama, borovima i lijanderima i nudi prijatnu hladovinu u vrelim ljetnim danima. Petrovac nudi širok izbor kafe-a, poslastičarnica, suvenirnica i restorana koji predstavljaju nezaobilaznu ponudu. Tradicionalna kuhinja puna morskih plodova, ribe, paste i zeleniša očekuje svakog posjetioca koji dodje u Petrovac.

HOTEL WGRAND 3*

Hotel je udaljen 300 metara od petrovačke gradske plaže .

HOTEL CASTELLASTVA 4 *

Hotel se nalazi na udaljenosti od 200m od mora

HOTEL PALAS 4 *

Hotel Palas se nalazi na samoj obali mora na 50m od plaže.