HRVATSKA

Kao zemlja kontrasta koju krase prelepe plaže, magična ostrva, reke i jezera, netaknuta priroda , spomenici kulture, antički gradovi, ljubazni domaćini, mediteranska kuhinja, očaravajuća vina… Hrvatska sa pravom nosi epitet jedne od omiljenih destinacija kako mladih tako i onih malo starijih.

Nekada deo zajedničke države Jugoslavije, Hrvatska je u sećanju srednjih generacija ostala kao mesto nezaboravnih letovanja. Prosečna temperatura na primorju je od 6 do 11°C u januaru i 21 do 27°C u avgustu. Turizam je u Hrvatskoj vrlo razvijena privredna grana, a dugačka i veoma razuđena morska obala visoko je rangirana na listama svetskih turoperatera, pa se poslednjih godina sve češće kao gosti javljaju i pripadnici svetskog džet seta.

Šest gradova u Hrvatskoj, ili neki njihovi delovi, uvršteni su u Uneskov spisak svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik. Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit, a posebnom lepotom ističu se i ostrva Vis, Hvar, Brač i ostrva Kornatskog arhipelaga.

MAKARSKA PRIVATAN SMEŠTAJ

Makarska je prepoznatljiva po 2km dugoj peščano-šljunkovitoj plaži oivičenoj borom šumom, koja celoj plaži daje prirodnu hladovinu.

READ MORE

HRVATSKA HOTELI

Predstavljamo vam ponudu hotela u Hrvatskoj. Opatija, Lovran, Crikvenica i Selce

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 15, 2019, 15:15
Bez padavina.
12°C
Subjektivno: 13°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 1 m/s SI
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija