ŠPANIJA

Kao jedna od najlepših zemalja Evrope, Španija privlači veliki broj posetilaca iz svih delova sveta. Godišnje ovu prelepu, i pre svega raznoliku državu, poseti više od 50 miliona turista.

Pored 2.000 kilometara dugačkih plaža, Španiju odlikuje veliko istorijsko bogatstvo. Osmovekovna vladavina Arapa i zlatno doba hrišćanske države u srednjem veku, stvorili su jedinstvenu mešavinu kultura koja se ispoljava u španskoj tradiciji, hrani i raznim oblicima umetnosti. Gotovo u svakom gradu posetilac će naći građevine iz rimskog perioda, islamske palate i džamije, i srednjovekovne tvrđave.

Južni i istočni deo Španije zapljuskuje Sredozemno more, sa nizom turističkih centara. Španska obala popularna je kod mladih zbog velikog broja klubova, diskoteka i barova na plaži, ali nudi i savršene uslove za porodični odmor.

Turizam je veoma brzo počeo da se razvija, tako da je Kosta Brava postala jedna od najpopularnijih destinacija u Španiji. Danas je posećuje veliki roj turista iz celog sveta, a ovde su boravili i neki od največih svetskih umetnika.

Prikaži sve ponude

LJORET

Prikaži sve ponude

MAJORKA

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 15, 2019, 22:05
Bez padavina.
3°C
Subjektivno: 3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija