MAJORKA

Majorka je najveće ostrvo u Španiji. Nalazi se u Sredozemnom moru i pripada Balearskim ostrvima, zajedno sa Ibicom, Menorkom i Formenterom. Bistro more, prelepe pešcane plaže, skirvene lagune duž obale duge 554 km, borove šume, palme ali i planinski venci – sve na jednom mestu.

U jednoj priči, koja zasigurno na najbolji način odslikava svu njegovu lepotu, kaže se „da ako u Sredozemlju postoji raj, onda je to ostrvo Majorka a njegova prestonica Palma je dragulj u kruni“. U svet masovnog turizma Majorka je uplovila početkom šezdesetih godina prošlog veka. Mediteranska klima, božanstvena priroda i prelepe plaže, snagom magneta opčinile su na milione turista iz celog sveta. Danas ovo ostrvo, nestvarne lepote, posećuje više od 20 miliona gostiju sa svih kontinenata. Na Balearima leto provode i članovi španske kraljevske porodice. Na Majorki je uživao i Frederik Šopen, takođe i Žorž Sand, a luksuzne vile i apartmane danas poseduju Ketrin Zita-Džons, Majk Daglas, Klaudija Šifer, Filipe Gonzales, Boris Beker, Mihael Šumaher, Rafael Nadal.

Majorka je ostrvo uzavrelih dešavanja, omiljena destinacija trendsetera, spoj današnje civilizacije i istorije duge deset vekova, prostranih borovih šuma i kamenih plaža na zapadu, prelepih uvala na istoku i dugih pešcanih plaža na severu i jugu… Sever Majorke ima veličanstvene plaže, a vetar koji neprestano duva predstavlja posebnu atrakciju za surfere. Na jugu su plaže prekrivene bisernim peskom i izgledaju gotovo nestvarno. Nadamo se da će vam ovo leto  na Majorci, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.

MAJORKA PONUDA

Majorka je jedna od najstarijih evropskih turističkih destinacija, pa je često zovu i „Stara dama