TUNIS

Tunis je u potpunosti usmeren ka turizmu, a i lokalne zakone i običaje donekle je uspeo da prilagodi potrebama zapadnih turista. Danas u Tunisu ima 800 hotela, sedam međunarodnih aerodroma i osam luka koji ga povezuju sa svetom. Glavni grad, Tunis, je na 2 sata leta od Beograda, Pariza i Londona i na 45 minuta leta od Rima. Dnevni letovi povezuju Tunis sa gotovo svim destinacijama Evrope, Afrike i Bliskog istoka.

Tunis se proteže na 1.300 km obale, a mnoga letovališta su svetski poznata: Sus, Đerba, Sidi Bu Said, Tabarka, Hamamet i prestonica Tunis. Nekadašnje piratsko uporište i omiljeno letovalište brojnih turista, Sus je glavna luka Tunisa i jedan je od najstarijih gradova zemlje sa autentičnom medinom koja je pod zaštitom UNESCO. Plaže su prijatne, a more tirkizno plavo, i čisto. Duga peščana plaža koja se od Susa pruža ka marini Port El Kantaoui i dalje na sever sve do Hamameta i Nabela, je i glavna turistička zona ovog, nekada piratskog uporišta na ‘Berberskoj obali’ Afrike.

Prva i glavna turistička destinacija u Tunisu, Hamamet (Hammamet) praktično je nastao 1920ih kada je rumunski milioner George Sebastian sagradio kuću u tada malom ribarskom selu. Američki arhitekta Frank Lloyd Wright tu vilu je opisao kao najlepšu kuću na svetu, i ona je za kratko vreme postala utočište za pisce i umetnike. Luksuzni hoteli danas su smešteni desetak kilometara južnije, u okviru kompleksa Yasmine Hammamet.

TUNIS PONUDA

Tunis krasi obala duga 1.300 kilometara, moderni kompleksi, gostoljubivost domaćina, peščane plaže i kristalno čisto more.

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 12, 2019, 18:09
Mogući pljuskovi.
4°C
Subjektivno: 3°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija