ANTALIJA

Antalija – Glavni i najveći grad ove turske rivijere. Grad se sastoji iz dva centra: savremeni – sa atraktivnim bulevarima, brojnim šoping centrima, bogatim noćnim životom, šetalištima pod palmama i stari centar Kaleiči – koji je podignut oko stare luke, sa uskim popločanim ulicama, starim drvenim kućama oivičenim gradskim zidinama. Lara je područje grada Antalija i poznata je po svojoj plaži (Lara plaža) koja je jedna od najdužih peščanih plaža u Turskoj (8km). U Lari se nalazi mnoštvo tematskih hotela koji izgledaju kao replike Moskovske katedrale, Topkapi palate, kvartova Venecije… po čemu ova oblast često biva nazvana Las Vegasom Turske. Mnoštvo restorana, barova, kafea, noćnih klubova, terena za razne sportove, luksuznih hotela, zabavnih parkova uz tirkizno more, sunčanih plaža i prelepih pejzaža čine Lara oblast jednom od najboljih izbora za letnju oazu zadovoljstava i dobrog provoda.

 Antalija – Locirana na turskoj rivijeri, predstavlja jedno od 5 najposećenijih gradova sveta sa preko 10 miliona turista godišnje. Podatak da je u Turskoj preko 350 plaža obeleženo plavom zastavicom, a da se više od 190 nalazi u Antaliji, govori da se veliki napori ulažu u zadovoljenje turističke potražnje. Putevi opasani redovima palmi, smeštajni kapaciteti različite kategorizacije i prelepa marina, samo su neki od atributa ovog turskog odmarališta. Antalija ima da pruži mnogo više od samo  prirodne lepote vodopada, podgorina planina i peščanih plaža. Istorijski muzej omogućava pogled kroz istoriju grada, kao i utvrđenja, kula sa satom i minaret. Svakako u nezaobilazno mesto za posetu se ubraja kamen koji gori već vekovima.

ANTALIJA AVIONSKI PREVOZ

Nekada neugledno ribarsko naselje Antalija, u poslednjih trideset godina se pretvorilo u ključni centar turske, mediteranske rivijere.