EGEJSKA REGIJA

Egejska regija – izrazito brdoviti krajolik proteže se duž zapadne obale od Čanakalea do Bodruma. Obalno područje je jedno od turistički najrazvijenijih u Turskoj. Uz čemprese i masline ovde se uzgaja i vinova loza. Glavni turistički centri ove regije su: Bodrum, Didim, Fetije, Kušadasi i Marmaris.

BODRUM – Sam grad je smešten u velikom zalivu na jugu Bodrumskog poluostrva, okružen brojnim uvalama, na čijim se plažama nalazi veliki broj hotela. U uskim ulicama belih zidova, šarmantni butici uz obavezno cenkanje nude ćilime, tepihe, obuću, odeću od kože i pamuka, začine…Karakteriše ga neformalan dnevni i uzbudljiv noćni život. Uz noćne klubove i diskoteke život u Bodrumu traje do zore.

DIDIM – Nekada malo ribarsko mesto, poslednjih godina razvilo se u letovalište. Udaljeno je oko 80 km od Kušadasija i oko 100 km od Bodruma. Za turiste koji žele opuštajući odmor ovo mesto je idealno. Leti, Didim je atraktivno letovalište, sa dugim plažama, čistom vodom i nudi veliki izbor sportova na vodi. Obiluje drevnim ruševinama i pun je uvala i zaliva. Grad Didim ima veliki broj hotela, prodavnica, akva parkova kao i prirodnih lepota-. U večernjim časovima zabava u Didimu ne prestaje. Ima dosta diskoteka, kao i manjih pabova i barova, od kojih mnogi nude živu tursku narodnu muziku.

FETIJE – Mesto koje je nekada predstavljalo značajnu trgovačku luku, danas je postalo moderno, turističko mesto izuzetnog šarma. Krase ga velika marina, živopisni bazari, kuće građene u etno-stilu i planinski pejzaž u pozadini. Noćni život, kao i u većini turskih primorskih gradova, pruža dobre mogućnosti za zabavu, od barova sa orijentalnom muzikom i zavodljivim plesom trbušnih plesačica, do moderno uređenih diskoteka – za svakog po nešto…

KUŠADASI – Prva turistička destinacija na obali Egejskog mora. Područje Kušadasija je bogato brojnim istorijskim spomenicima i arheološkim nalazištima. Prelepe peščane plaže u blizini Kušadasija su idealno mesto za rekreaciju, odmor, ali isto tako i za odličan provod. Brojne peščane plaže sa toplom i bistrom vodom, nude raznovrsne sadržaje za ljubitelje aktivnog života: jedrenje, skijanje na vodi, odbojka na plaži…

MARMARIS – Jedan od najlepših i najpoznatijih turističkih centara u ovom regionu. Od starog dela grada, uz peščanu plažu, pruža se dugo šetalište uz koje se nižu hoteli, restorani, barovi i prodavnice koje zadovoljavaju svačiji ukus. Ovo je grad koji nikada ne spava. Čuven je po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana, klubova i barova koji se protežu duž cele obale.

Prikaži sve ponude

KUŠADASI

Prikaži sve ponude

SARIMSAKLI

Prikaži sve ponude

BODRUM

Prikaži sve ponude

MARMARIS

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 12, 2019, 13:20
Oblačno.
6°C
Subjektivno: 5°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 2 m/s JJZ
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija