BODRUM

Bodrum je jedno od najposećenijih turističkih mesta u Turskoj, sa centrom umetničke kolonije, što se može videti po mnogobrojnim galerijama i boemskoj atmosferi.
Bodrum se nalazi na istoimenom poluostrvu, nasuprot grčkom ostrvu Kos, na mestu gde se susreću Egejsko i Sredozemno more.
Staro ime Bodruma je Halikarnas, rodno mesto Herodota, a mnogobrojni kameni ostaci u gradu i oko njega govore u prilogu njegove burne poršlosti.

Gradom dominara tvrđava Halikarnas, jedinstven primerak srednjovekovne arhitekture, koju su podigli vitezovi sa Rodosa. Nekada je bila zatvor, a danas je pretvorena u podvodni arheološki muzej, sa eksponatima koji datiraju još iz Bronzanog doba.

U Bodrumu se nalazi i jedno od sedam svetskih čuda antičkog doba, grobnica kralja Mausolusa, od koje je i nastao naziv za monumentalne grobnice, mauzolej.

Danas je Bodrum jedno od najposećenijih turističkih mesta u Turskoj, sa centrom umetničke kolonije, što se može videti po mnogobrojnim galerijama i boemskoj atmosferi. Bodrum je poznat i po noćnom životu koji traje do jutarnjih sati, a brojni restorani, barovi, noćni klubovi, kao i prodavnice otvoreni su celu noć.

BODRUM AVIONSKI PREVOZ

Sam grad je smešten u velikom zalivu na jugu Bodrumskog poluostrva, okružen brojnim uvalama, na čijim se plažama nalazi veliki broj hotela

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995
mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
October 16, 2019, 15:59
Bez padavina.
26°C
Subjektivno: 27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 39%
Brzina vetra: 1 m/s JZ
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija