KUŠADASI

Kušadasi je primorski grad sa oko pedeset hiljada stanovnika… koji u sezoni prima i do 10 puta više turista. Kušadasi obožavaju kako mladi – zbog brojnih mesta za izlaske u gradu, tako i porodični ljudi zbog fenomenalnih plaža i hotela (pretežno van grada), brojnih izleta, kulturno-istorijskih spomenika, ljubaznih ljudi, mnoštva prodavnica i supermarketa…

Centar kušadasija je dinamičan, sa puno mesta za izlaske za mlade, međutim van grada naći ćete suprotnost toga – mirno mesto za odmor umornih… Kušadasi krase 7 predivnih plaža, “Ledies Beach”, “Green Beach”, “Kustur Beach”… a jedna od njih je i “Long Beach”, plaža dugačka oko 20 km. Ne treba zaobići ni Nacionalni park, mesto gde ćete pronaći na drugim mestima davno zaboravljeni mir, nedirnute prirodne plaže i kristalno čistu vodu.

Nalazi se na obali Egejskog mora nedaleko od grada Izmira (trećeg po veličini u Turskoj), a nasuprot grčkog ostrva Samos. Kušadasi u prevodu znači “ostrvo ptica”.
Simbol grada je drevna tvrđava iz XV veka, na ostrvu pored gradske plaže. Nekada je grad bio veliko gusarsko utočište. Pečat Kušadasiju su dali mnogi narodi i osvajači, Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantici, krstaši, o čemu svedoče mnogi arheološki ostaci oko samog grada. Ceo grad se prostire na više od deset kilometara, ali je izvanredno povezan “dolmošima” – mini busevima, koji su vrlo jeftini i koji polaze na svakih par minuta.

Obavezno posetite izlete:
Antički grad Efes,
Bogorodičinu kuću,
Vodene parkove,
Krstarenja,
Pamukale

KUŠADASI AVIONSKI PREVOZ

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.

READ MORE

KUŠADASI AUTOBUSKI PREVOZ

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.

READ MORE

KUŠADASI AUTOBUS PONUDA

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.

READ MORE

Kontakt

Olimpia Travel Agency
Stražilovska 15
tel: 021/6613-995

mob: 069/510-2480

Novosti


Vremenska prognoza

Novi Sad
December 15, 2019, 11:38
Bez padavina.
12°C
Subjektivno: 10°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 4 m/s JI
 

© Copyright 2016 - Olimpia Travel agencija