KUŠADASI

Kušadasi (letovanje) je primorski grad sa oko pedeset hiljada stanovnika… koji u sezoni prima i do 10 puta više turista. Kušadasi obožavaju kako mladi – zbog brojnih mesta za izlaske u gradu, tako i porodični ljudi zbog fenomenalnih plaža i hotela (pretežno van grada), brojnih izleta, kulturno-istorijskih spomenika, ljubaznih ljudi, mnoštva prodavnica i supermarketa…

Centar Kušadasija je dinamičan, sa puno mesta za izlaske za mlade, međutim van grada naći ćete suprotnost toga – mirno mesto za odmor umornih… Kušadasi (letovanje) krase 7 predivnih plaža, “Ledies Beach”, “Green Beach”, “Kustur Beach”… a jedna od njih je i “Long Beach”, plaža dugačka oko 20 km. Ne treba zaobići ni Nacionalni park, mesto gde ćete pronaći na drugim mestima davno zaboravljeni mir, nedirnute prirodne plaže i kristalno čistu vodu.

Nalazi se na obali Egejskog mora nedaleko od grada Izmira (trećeg po veličini u Turskoj), a nasuprot grčkog ostrva Samos. Kušadasi u prevodu znači “ostrvo ptica”.
Simbol grada je drevna tvrđava iz XV veka, na ostrvu pored gradske plaže. Nekada je grad bio veliko gusarsko utočište. Pečat Kušadasiju su dali mnogi narodi i osvajači, Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantici, krstaši, o čemu svedoče mnogi arheološki ostaci oko samog grada. Ceo grad se prostire na više od deset kilometara, ali je izvanredno povezan “dolmošima” – mini busevima, koji su vrlo jeftini i koji polaze na svakih par minuta.

Mnogi narodi su obeležili istoriju Kušadasija – Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantijci, o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi u okolinu grada. Drevna tvrđava iz XV veka nalazi se pored gradske plaže i predstavlja simbol grada. Duh otomanskog carstva možete osetiti na svakom koraku – šetajući kaldrmisanim ulicama, cenkajući se u nekoj od prodavnica i uživajući u specijalitetima turske kuhinje. Kušadasi krasi sedam predivnih plaža, nacionalni park, mnogobrojni restorani, turski barovi do kojih lako možete doći malim autobusima-dolmušima. Sam centar grada je dinamičan, pun različitih mesta za izlaske dok se van grada nalazi veliki broj hotela i plaža u mirnom okruženju.

Obavezno posetite izlete:
Antički grad Efes,
Bogorodičinu kuću,
Vodene parkove,
Krstarenja,
Pamukale

KUŠADASI AUTOBUS PONUDA

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.

KUŠADASI AVIONSKI PREVOZ

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.

KUŠADASI AUTOBUSKI PREVOZ

Kušadasi je na vrhu liste najpoznatijih i najposećenijih letovališta u Turskoj.