Nova godina Istanbul tri noćenja

[title_nd tag=”h1″ align=”left” title=”DOČEK 2020. U ISTANBULU” color=”#000000″][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Autobusom tri noćenja – 28.12.- 02.01.2020.” color=”#000000″]

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svetu po broju stanovnika u gradskom području. Nalazi se na severozapadu Turske na površini od 5.343 km² i jedini je grad koji se prostire na 2 kontinenta, Evropu i Aziju. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem. Sa oko 12 miliona turista u 2012-oj godini Istanbul je među top 5 najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svetu.

Program putovanja:

1.dan 28.12. Polazak iz Novog Sada/ Beograda oko 15h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan 29.12. Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu… Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 30.12. nedelja Doručak. Slobodno vreme ili fakultativnii obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije… Popodne od 13h, fakultativna poseta Dolmabahče palati. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka i Haremluka …. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

4.dan 31.12. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak fakultativno na dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Fakultativni DOČEK NOVE 2019. GODINE. Noćenje.

5.dan 01.01. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak do jednog od šoping centara Istanbula. Oko 18 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

6.dan 02.01. Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.

Navedena cena uključuje:

Prevoz autobusom turističke klase ( od 36 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi

3 noćenja sa doručkom (švedski sto“buffet“-samoposluživanje ) u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu u 1/2 i 1/2+1 sobama po lokalnoj kategorizaciji

usluge vodiča (predstavnik agencije)

Panoramski obilazak grada prema programu troškove vođstva i organizacije putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.)

 • Individualne troškove – nepomenute usluge

 • Fakultativne izlete: minimum 30 osoba za realizaciju izleta

 • Obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, Plave Džamije i Hipodroma sa uslugama vodiča i ulaznicama – 45 €

 • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji sa vodičem – 20 €

 • Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €

 • Obilazak Dolmabahče palate – 30 €

 • Šoping centar – 10 €

Doplata za 1/1 sobu je 45 € za hotel sa 3*, odnosno 60 € za hotel sa 4*, isključivo na upit. Cena za dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) popust 10 €.

Cena aranžmana se umanjuje za 20€ ukoliko se koristi sopstveni prevoz (u mogućnosti smo da Vam ponudimo i avionski prevoz do Istanbula i smeštaj u hotelima koje će korisiti naša grupa – molimo da za informacije pitate u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

 • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.

 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun. U sve cene je uračunat PDV od 20%

 •  

OPIS HOTELA: tačna imena hotela po naznačenim kategorijama biće objevljena 7 dana pre putovanja 

HOTEL KAYA 3***standard, http://www.kayaoteli.com.tr/ ili sličan

Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado“, kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto“), aperitiv bar, konferencijske sale… Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje…

HOTEL Q  LALELI 3***superior,  http://qhotellaleli.com/aboutqhotel.html  

Ovaj elegantni hotel se nalazi u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbula, i nedaleko od stanice tramvaja sa kojim se za svega par minuta stiže do istorijskog jezgra grada. Od Plave džamije hotel je udaljen oko 2 km, a od Kapali čaršije svega 1 km! Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („švedski sto“), besplatan WiFi,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, besplatan WiFi, LED TV, klima uređaj, grejanje…

HOTEL MIRILAYON  4****, http://web.mirilayonhotel.com ili sličan

Hotel se nalazi se u evropskom delu Istanbula, u kvartu Laleli, nedaleko od najvećih gradskih znamenitosti i blizu stanice javnog prevoza. Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka („švedski sto“), mali spa centar (tursko kupatilo, saunu, masažu), otvoreni bazen.

Leave a Reply