Nova godina Moskva i Sankt Peterburg

 MOSKVA I SANKT PETERBURG

moskv-anova-godina-olimpia-tavel

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 18:10 časova (let JU 654). Dolazak na moskovski aerodrom u 23:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj Noćenje.

2. dan MOSKVA – PANORAMSKO RAZGLDANJE-MOSKOVSKI METRO

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

3. MOSKVA – KREMLJ-PANORAMA BORODINSKE BITKE, VEČERNJA MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa rekevožnja ekskluzivnim brodomrestoranomRadisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

4. dan MOSKVA – SERGIJEV POSAD-ODLAZAK NA CENTRALNE TRGOVE-DOČEK NOVE GODINE

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme.

Uveče odlazak na centralne trgove Moskve (sa vodičem, metroom), na kojima se uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.

5. dan MOSKVA – ST. PETERBURG

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 13:00 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 16:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan ST. PETERBURG – PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan ST. PETERBURG – PUŠKIN – PAVLOVSK

Doručak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII veka. Ova letnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Slobodno vreme. Noćenje.

8, dan ST. PETERBURG – ERMITAŽ – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 22:30 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 115 €

POPUSTI:

Deca od 2 – 12 godina – plaćaju 739€ u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima dopunski lezaj u hotelima)

Treća odrasla osoba –plaća 789€ Smeštaj treće osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit * dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia –29.12.Beograd-Moskva, 04.01. Sankt Peterburg-Beograd

 • Troškove avio-taksi (cca 123 €, podložno je promeni);

 • Transferi prema programu

 • Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg

 • u Moskvi (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2sobama

 • Smeštaj u St. Peterburgu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2

 • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga

 • Troškove organizacije aranžamana

 • Usluge pratioca grupe

 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obrok u avionu

 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje

 • Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana.
 • Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
 • PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.

 • Fakultativni programiu Moskvi i St. Peterburgu

 • Individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice;za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom ili autobusom,):

MOSKVA

 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)40 € -(mora biti najavljen i uplaćen prilikom rezervacije)*

 • Obilazak Moskovskog metroa – 10 €

 • Krstarenje rekom Moskvom – 35 €

 • Panorama Borodinske bitke – 30 €

 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) – 40 €

ST.PETERBURG

 • Petropavlovska tvrđava – 30 €

 • Ermitaž40 €

 • Puškin (Carsko selo) i Pavlovsk 75 €, -(mora biti najavljen i uplaćen prilikom rezervacije)*

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin+Pavlovsk obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 27.11.2019. Nakon 27.11. neće biti moguće.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatakod 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

3.

Za polaske NOVA GODINA.………..najkasnije do 15.04.2020.

 • u Moskvi (Rusija) sa 4*:

Moskva, Hotel Delta 4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira.

Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

 • u St.Peterburgu (Rusija) sa 4*:

Sankt Peterburg, Hotel Pulkovskaya 4* https://www.parkinn.com/hotelpulkovskaya-stpetersburg

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake veceri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Leave a Reply