Nova godina Sicilija četiri noćenja

PROGRAM U PRIPREMI !!!

Italijani tvrde da je Sicilija “više od ostrva” i kažu “kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet”. To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a, a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja.

VIVA PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (subota 29.decembar) BEOGRAD – KATANIJA

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kataniju. Po dolasku panoramsko i pešačko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrala Sv.Agate, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan (nedelja 30.decembar) KATANIJA – PALERMO – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Sastanak na recepciji hotela oko 08.00h ujutru, vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte)… Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 km udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Vodiči će objasniti sve o crkvi ispred nje, a nakon toga samostalni ulazak. Povratak u Kataniju u večernjim časovima. Noćenje.

3.dan (ponedeljak 31.decembar) KATANIJA – TAORMINA – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Polazak oko 09.00h iz Katanije, voznja do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto sa vodičem, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Individualan doček Nove godine. Noćenje.

4.dan (utorak 01.januar) KATANIJA – SIRAKUZA – NOTO – KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Šetnja gradom sa vodičem. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (sreda 02.januar) KATANIJA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do organizovanog transfera na aerodrom. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
 • smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama

 • autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku

 • troškove organizacije i vođenja aranžmana

 • usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • aerodromske takse 42,40 € na dan objavljivanja programa (Beograd 22,40 €, Katanija 20 €) plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
 • individualno zdravstveno osiguranje putnika

 • osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.

Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA

 • ulaznice i fakultativne izlete

 • gradska taksa (plaćanje na recepciji hotela)

OPIS I LOKACIJA HOTELA:


HOTEL MEDITUR OGNINA 3* www.hotelogninacatania.it

Hotel se nalazi na 4,5 km od centra Katanije, a 250 m od hotela se nalazi autobuska stanica gde staju autobusi koji voze do centra grada. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, postoji doplata za sobe sa pogledom na more. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL LA VILLE 3*www.rhlaville.it

Hotel je smešten u nekadašnjom palati u centru Katanije, na 1,5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Korso Sicilia. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, recepciju, lift, bar. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL KATANE PALACE 4*www.katanepalace.it

Hotel se nalazi u Kataniji, 1,5 km od glavnog gradskog trga. Sve standardne sobe imaju kupatilo, klima uredjaj, sat tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju francuski balkon, a većina soba je bez balkona. U svom sastavu hotel poseduje restoran i parking kao i konferencijske sale. Doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta sa uključenim popustom:

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

 2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:                                                                                  

NOVA GODINA.…………najkasnije do 15.04.2019.

 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

 • Organizator putovanja je Turistička agencija , licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 120 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Leave a Reply