Nova godina Šri Lanka

[title_nd tag=”h1″ align=”left” title=”PROGRAM U PRIPREMI !!!” color=”#000000″][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Polazak ” color=”#000000″]
sri-lanka-slon-olimpia-travel

PROGRAM PUTOVANJA: 1.dan (26.12.2018.) BEOGRAD – DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 10:00 časova. Poletanje za Dubai u 13:00 časova (let FZ746). Sletanje u 21:15 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.

2.dan (27.12.2018.) DUBAI-KOLOMBO-PINAVALA-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Nodenje.

3.dan (28.12.2018.)DAMBULA-SIGIRIJA-POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao”. Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije”. Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturnoistorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Nodenje.

4.dan (29.12.2018.) DAMBULA-MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pedinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradidu Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Nodenje.

5.dan (30.12.2018.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Krade sobodno vreme. Večera. Nodenje.

6.dan (31.12.2018.) KENDI-HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Novogodišnja večera. Nodenje.

7-9.dan (01-03.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Nodenja.

10.dan (04.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Krade slobodno vreme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se preplidu ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah – četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Krade slobodno vreme za kupovinu. Malo pre ponodi, kasni večernji transfer na aerodrom.

11.dan (05.01.2019.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:15 časova.

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* lokalne kategorizacije na obali okeana, na bazi polupansiona (doručak i večera–švedski sto), razgledanja i obilasci na turi prema programu, ulaznice za razgledanja prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic).

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse 170,19 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 64,042YQ, EUR 16,00YR, EUR 0,98RF, EUR 0,22RS, EUR 4,48LG, EUR 16,72RS,EUR 16,66F6, EUR 43,71LK. EUR 2,38ZR) koje su podložne promeni i pladaju se u agenciji u konačnom iznosu u dinarima najkasnijje sedam dana pred put, lokalne avio takse (ukoliko postoje), fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 USD za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje, viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plada po rezervaciji.

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Pladanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. NAČINI PLAĆANJA: Uplata avansa od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja: – gotovinski – čekovima građana do 6 mesečnih rat

 

 

Korisne informacije:

  • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas u vreme visoke turističke sezone. Topli period sa temperaturama na Šri Lanci u proseku od 25 do 30° C sa ne tako visokom vlažnošću vazduha i kratkim topskim pljuskovima. Noći su nešto svežije, a temperatura mora je oko 23 do 25° C.

  • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 145.428 LKR 1EUR= 163.132 LKR.

  • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.

  • Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.

Leave a Reply