Nova godina Zanzibar

[title_nd tag=”h1″ align=”left” title=”PROGRAM U PRIPREMI !!!” color=”#000000″][title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Polazak ” color=”#000000″]
zanzibar-dok-olimpia-travel

PROGRAM PUTOVANJA: 1.dan (26.12.2018.) BEOGRAD – DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” u 10:00 časova. Poletanje za Dubai u 13:00 časova (let FZ746). Sletanje u 21:15 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.

2.dan (27.12.2018.) DUBAI-KOLOMBO-PINAVALA-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Nodenje.

3.dan (28.12.2018.)DAMBULA-SIGIRIJA-POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao”. Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije”. Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturnoistorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Nodenje.

4.dan (29.12.2018.) DAMBULA-MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pedinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradidu Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Nodenje.

5.dan (30.12.2018.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Krade sobodno vreme. Večera. Nodenje.

6.dan (31.12.2018.) KENDI-HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Novogodišnja večera. Nodenje.

7-9.dan (01-03.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Nodenja.

10.dan (04.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Krade slobodno vreme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se preplidu ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah – četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Krade slobodno vreme za kupovinu. Malo pre ponodi, kasni večernji transfer na aerodrom.

11.dan (05.01.2019.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:15 časova.

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* lokalne kategorizacije na obali okeana, na bazi polupansiona (doručak i večera–švedski sto), razgledanja i obilasci na turi prema programu, ulaznice za razgledanja prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic).

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse 170,19 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 64,042YQ, EUR 16,00YR, EUR 0,98RF, EUR 0,22RS, EUR 4,48LG, EUR 16,72RS,EUR 16,66F6, EUR 43,71LK. EUR 2,38ZR) koje su podložne promeni i pladaju se u agenciji u konačnom iznosu u dinarima najkasnijje sedam dana pred put, lokalne avio takse (ukoliko postoje), fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 USD za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje, viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plada po rezervaciji.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 20 kg kabinskog i 7kg ručnog prtljaga po osobi, hrana i bezalkoholno piće u avionu do i od Dubaija, smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu prema izboru iz tabele na Zanzibaru na bazi izabrane usluge, svečana novogodišnja večera u hoteu na Zanzibaru, smeštaj jednu noć sa doručkom na aerodromu u Dubaiju, transferi aerodrom – hotel – aerodrom, troškovi organizovanja putovanja i usluge predstavnika na englosekom jeziku.

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Pladanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. NAČINI PLAĆANJA: Uplata avansa od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja: – gotovinski – čekovima građana do 6 mesečnih rat

Osnovne informacije o Zanzibaru:

Glavni grad: Zanzibar / Zvanični jezik: kiswahili i engleski / Valuta: tanzanijski šiling / Religija : islam/ Vremenska zona: GMT+3 / Struja:220 – 240 V AC, 50 Hz / Pozivni broj: +255

Klima: Zanzibar ima tropsku klimu sa prosečnim dnevnim temperaturama od oko 27 ° C leti i oko 24 ° C zimi. Od jula do oktobra su najprijatniji meseci jer su dani suvi uz niske vlažnosti i temperature oko 25 ° C. Od novembra do marta je takođe veoma lepo vreme u godini, samo je malo toplije oko 27°- 28° C. Kišna sezona je između aprila i maja kada većina hotela na Zanzibaru ne radi. Temperatura vode u Indijskom okeanu tokom cele godine je prijatna oko 27° C do 29° C.

Valuta i plaćanja: Domaća valuta je Tanzanijski Šiling ali američki dolar je široko prihvaćen. Kreditne kartice su prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite doplatu od 5 – 10% ako plaćate kreditnom karticom.

Zdravstvena zaštita: VAKCINACIJA NIJE POTREBNA

Leave a Reply