PRAG 3 NOĆI

prag- olimpia travel

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Beograda oko 19:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz KaraĎorĎeve ulice, i iz Novog Sada oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna voţnja kroz MaĎarsku i Slovačku prema Pragu.
2. dan PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje centra grada: Vaclavski i Starogradski trg, crkva od Tina, šetnja do Karlovog mosta i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM – PRAG
Doruĉak. Nakon doručka obilazak Praga: Hradĉani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. ĐorĎa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta voţnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doruĉak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve…U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – PRAG
Doruĉak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz 14. veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna voţnja kroz Slovačku i MaĎarsku prema Srbiji.
6. dan NOVI SAD – BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim časovima.

CENA ARANŢMANA OBUHVATA:
 prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 smeštaj u Pragu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 obilaske prema programu (Prag – Hradčani i pešačko razgledanje centra grada)
 troškove organizacije i voĎenja aranžmana
 usluge licenciranog pratioca grupe
CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA:
 meĎunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 7 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 4 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 14 € (osobe od 71 – 80 god.)
 gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)
 ulaznice i fakultativne izlete
 peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
 Karlove Vari – 25 € odrasli / 15 € deca
 Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) – 25 € odrasli / 15 € deca
 Vožnja brodom Vltavom – 10 € odrasli / 5 € deca

NAPOMENA

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA – opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera

Hotel GLOBUS 3* Nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom i u blizini se nalazi metro stanice. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.hotel-globus.cz/cs/

Hotel CITY CENTRE 3* Nalazi se u centru grada, na par minuta pešaka od čuvenog bulevara Vaclavske Namjesti. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.city-centre.cz/en/

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
POPUSTI:
 deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
SOPSTVENI PREVOZ:
 NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj je u Pragu (Češka) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:
Hotel KRYSTAL 3* – https://www.centrum-krystal.cz/en/
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, ima restoran, bar i parking. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om i telefonom.
Doručak je kontinentalni švedski sto.
Hotel AMEDIA EXPRESS 3* – www.amediahotels.com
Hotel OLYMPIK TRISTAR 3* – http://www.olympik.cz/en/tristar/
Hotel se nalazi u blizini metro stanice, na 10 minuta vožnje do centra grada. Sadržaj: recepcija, aperitiv bar, restoran, wifi internet u javnim prostorima. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, sef, mini-bar, telefon, besplatan internet. Doručak – švedski sto.
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranţmana):
NOVI SAD – Sentandrejski put bivše „AS ATP Vojvodina“
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa MaĎarskom)
NAĈINI PLAĆANJA ARANŢMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima graĎana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2022……….…………….…….15.06.2022.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2022……….…………….…….15.08.2022.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2022……….…………….…….15.12.2022.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2022…………………..………..15.04.2023.

Leave a Reply