LISABON

Lisabon – Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

Jedna od najposećenijih znamenitosti u Lisabonu, zamak Sao Žorže (Castelo de São Jorge) se nalazi na istoimenom brdu koje je tokom vekova bilo najbitnije mesto u gradu, imajući odbrambenu ulogu još od vremena prvobitnih keltskih plemena koja su naseljavala teritoriju današnjeg Lisabona.

Utvrđenje je menjalo izgled tokom istorije i najraskošnije bilo između 13. i 16. veka, kada su u tvrđavi živeli kraljevi Portugala. Potpuno restauriran u prvoj polovini 20. veka, zamak je danas pre svega nacionalni spomenik sa koga se vidi apsolutno čitav Lisabon.

LISABON AVION

Lisabon je jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope, grad sa dušom i muzikom fada