SORENTO AUTOBUS

[title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Galerija”]

SORENTO i RIM

Sa obilascima: AMALFI – POSITANO – OSTRVO KAPRI – NAPULJ – POMPEJA

SORENTO je jedno od najpoznatijih letovališta južne Italije. Smešten je u sorentinskom zalivu i njegov je najveći grad. Sorento izlazi na obalu Tirenskog mora, a grad ima divne parkove, vidikovac, dugo šetalište sa brojnim restoranima i barovima. Nedaleko od Sorenta nalazi se Vezuv, Pompeja, ostrvo Kapri, živopisna Amalfi obala sa prelepim gradom i letovalištem Positano kao i Napulj. NAPULJ je treći po veličini grad u Italiji. Smešten je na obali Tirenskog mora i poznat je po nizu atrakcija. Zajedno sa obližnjim vulkanom Vezuv, starom Pompejom, čuvenim Sorentom i mondenskim ostrvom Kapri predstavlja najposećeniji turistički centar Italije. Napulj zovu grad Sunca i temperamentnog mediteranskog duha. Čuvenom rečenicomVedi Napoli e poi mori, Gete opisuje lepote ovog zaista interesantnog grada na jugu Italije. OSTRVO KAPRI nalazi se u Napuljskom zalivu, na sat vremena vožnje brodom iz Napulja i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi, a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbogsvojeatraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnijemondenskoletovališteItalije. POMPEJA je jedno od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar antičkog Rimskog carstva. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnogekućeivile oslikane freskama otkrivenesuuiznenađujućeočuvanomstanju, kaoiupotrebniiukrsnipredmetiizprvogvekanašeere. Ovo putovanje na jug Italije će vam otkriti zanimljiva mesta i osvojiti sva vaša čula nestvarnim pejzažima, sjajnim specijalitetima i posebnom mediteranskom atmosferom. AMALFI OBALA predstavlja najlepši i najživopisniji deo južne sorentinske obale. Amalfi obala je duga 40 – ak kilometara, prostire se od Napuljskog zaliva do zaliva Salerna. Karakteristična je po brojnim uvalama, zanimljivim malim mestima, plantažama maslina i limuna.Najpoznatija mesta obale Amalfi su POSITANO i AMALFI, mala ribarska mesta, sa dugom i zanimljivom istorijom još iz perioda antičke Grčke i starog Rima.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 16h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan SORENTO

Dolazak u Sorento u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kratkog odmora pešačko razgledanje Sorenta: pešačka ulica KorsoItalia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, gradski park i vidikovac sa prelepim pogledom na Napolitanski zaliv, vulkan Vezuv i ostrvo Kapri. Sorento ima izuzetno šarmantne ulice starog grada sa prodavnicama lokalnih specijaliteta (proizvodi na bazi limuna: likeri, čokolade, bombone…), butici čuvenih svetskih brendova, restorani poznate nacionalne kuhinje. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan SORENTO

Doručak. Slobodno vreme u Sorentu. Noćenje.

4. dan SORENTO(NAPULJ i POMPEJA) Doručak. Slobodno vreme u Sorentu za šetnju, kupanje i sunčanje. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta NAPULJ i POMPEJA. Vožnja autobusom do Pompeje, jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79. g. n. e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnogekućeivile oslikane freskama otkrivenesuuiznenađujućeočuvanomstanju, kaoiupotrebniiukrasnipredmetiizprvogvekanašeere. Pompejajegrad čijatopografijanijepromenjenaimožesevidetiunekadašnjemstanju. Tokom razgledanjaPompejeprolaziseulicamapopločanimkamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova…iz antičkog doba. Po dolasku u Pompeju razgledanje lokaliteta u pratnji vodiča. Nakon razgledanja nastavak putovanja do Napulja. Po dolasku u NAPULJ panoramsko i pešačko razgledanje grada: Turistička luka, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebišito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Via Toledo, najstarija i zvanično prva picerija na svetu Brandi. Slobodno vreme u Napulju. Povratak u hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

5. dan  SORENTO – (OSTRVO KAPRI)

Doručak. Slobodno vreme u Sorentu za šetnju, kupanje i sunčanje. Mogućnost organizovanja fakultativngizleta na ostrvo KAPRI. Mondensko letovalište Kapri se nalaziuNapuljskomzalivuivažizajednuodnajelitnijihsvetskihturističkihdestinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbogsvojeatraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije, bajkovitih pejzaža i luksuznih hotela danas je najpoznatijemondenskoletovališteItalije, gdeuživajusva čula. Vožnjabrodom od Sorenta do ostrva Kapri.Dolazak na ostrvo Kapri u luku Marina Grande. Vožnja žičarom do glavnog grada ostrva – Kapri i razgledanje: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone ( neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme za uživanje, kupanje, sunčanje i šetnju. Povratak brodom uSorento u popodnevnim – večernjim časovima.Noćenje.

6. dan SORENTO – (AMALFI OBALA, AMALFI I POSITANO)
Doručak. Slobodno vreme u Sorentu za šetnju, kupanje i sunčanje. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta na OBALU AMALFI. Vožnja brodom iz Sorenta živopisnom obalom Amalfi sa obilaskom mesta Positano i Amalfi. Positano je jedno od najposećenijih mondenskih letovališta na Amalfi obali sa živopisnim starim gradom. Nastavak brodom do mesta Amalfi koji je poznat po uzgajanju posebne vrste linuna od koga se pravi čuveni italijanski liker Limunćino. Amalfi je nekada bio važna pomorska sila po kojem je cela obala dobila ime. Grad je naUNESCO – voj listi kulturno – istorijskebaštine i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim živopisnim ulicama, suvenirnicama i prodavnicama sa lokalnim specijalitetima. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom.Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na prelepim peščanim plažama. Povratak brodom do Sorenta u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

7. dan SORENTO

Doručak.Slobodno vreme u Sorentu za šetnju, kupanje i sunčanje. Noćenje.

8. dan SORENTO – RIM
Doručak.Napuštanje hotela u 08h. Vožnja autobusom do Rima (300km). Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Vatikanski grad, mostovi na reci Tibar, Andjeoska palata, trg Venecija – glavni gradski trg, via del Corso… Slobodno vreme u Rimu. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA u pratnji vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. Slobodno vreme u Rimu. U večernjim časovima ogućnost organizovanja fakultativnog izleta RIM NOĆU. Odlazak u boemsku četvrt Rima i šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini, suvenirnice, galerije, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Slobodno vreme u boemskoj četvrti Trastevere za šetnju i večeru.U kasnim večernjim satima (oko 23 h) polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi odmora igraničnih formalnosti.

9. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.   (Kraj programa)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu

 • Smeštaj hotelu prema programu u Sorentu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 6 noćenje sa doručkom (švedski sto)

 • Obilaske prema programu

 • Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja

 • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje izdaje se u agenciji

 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotele u Sorentu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5po noćenju /po osobi

 • Fakultativne izlete i individualne troškove

 • Ostale usluge i sadržaje u hotelima

POPUSTI:

Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja.

 • deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

 • deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 191 € – isključivo na upit

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

DOPLATA ZA POLASKE IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika mora se najaviti i rezervisati u agenciji!

 • Doplata za polazak iz Novog Sada 2 000 rsd

 • Doplata za polazak iz Jagodine 2 500 rsd

 • Doplata za polazak iz Kragujevca 2 500 rsd

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Pompeja i Napulj (uključena ulaznica u Pompeju) 45 €/ 30 € deca

 • Krstarenje Amalfi obalom (Amalfi i Positano) 55 €/ 40 € deca

 • Ostrvo Kapri (uključena brodska karta+žičara) 60 €/ 40 € deca

 • Rim pešačko razgledanje grada 15 €/10 € deca

 • Rim noću / Trastevere 10 €/ 5 € deca


USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja

čekovima građana najkasnije do 15.12.2019. datumirani svakog 15-og u mesecu

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne, dvokrevetne (1/2) i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (1/2+1). Doručak je kontinentalni švedski sto.

Sorento – Italija

HOTEL VILLA IGEA  3*
Hotel se nalazi u mirnom delu Sorenta, nedaleko od centra grada ( 2,5 km) i plaže Regina Giovanna (500m), sa prelepim pogledom na Napolitanski zaliv. Hotel je dobro povezan javnim prevozom sa okolnim mestima. U blizini hotela nalaze se prodavnica,restoran,bar. Hotel je porodičnog tipa, ima 60 soba. U sklopu hotela nalazi se: prostrana recepcija, lobi, restoran sa baštom, bazen sa ležaljkama. Sve sobe su standardne i poseduju kupatilo tuš/wc, TV, telefon, klima uredjaj ( korišćenje uključeno u cenu). Sve sobe imaju prozor ali nemaju sve sobe balkon. Ne postoji mogućnost izbora sobe, isključivo zavisi od recepcije hotela.
Više informacija o hotelu:http://www.villaigeasorrento.com/english/index.htm

Leave a Reply