ŠRI LANKA PONUDA

[title_nd tag=”h1″ align=”left” title=”ŠRI LANKA POLAZAK: 10.03.2020. 10 DANA / 8 NOĆI”]
[title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Galerija”]
[title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Lokacija”]

Šri lanka, grupni polazak 10. mart

 1. dan (10.03.2020.) BEOGRAD-DOHA-KOLOMBOSastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu “Nikola Tesla” u 09:40h. Poletanje za Dohu u 11:40h (QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18:30h. Nastavak leta za Kolombo u 19:35h (QR662). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu. ŠRI LANKA2. dan (11.03.2020.) KOLOMBOSletanje u Kolombo u 02:55. Transfer do hotela. Nakon odmora, odlazak u shopping turu. Posećuju se neki od najpoznatijih shopping molova, gde se nalaze različiti proizviđači odeće, obuće i čuvenog porcelana sa Šri lanke. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  3. dan (12.03.2020.) KOLOMBO-DAMBULA

  Doručak. Nakon doručka polazak za Dambulu. Poseta pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine. Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih Bogova i kraljeva. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.

  4. dan (13.03.2020.) DAMBULA-POLONARUVAHABARANA-DAMBULA

  Doručak. Polazak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvat država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“. Odlazak na popodnevni obilazak Habarane. Povratak u hotel u Dambuli. Večera. Noćenje.

  5. dan (14.03.2020.) DAMBULA-SIGIRIJA-MATALE-KENDI

  Doručak. Odlazak prema fascninantnom gradu-utvrđenju Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unutar grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina kao sto je cimet, biber i mnogi drugi, po kojima je Šri Lanka poznata u svetu i upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi. Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje. Transfer do hotela u Kendiju. Večera. Noćenje.

 2. 6. dan (15.03.2020.) KENDI-NUVARELIJADoručak. Nakon doručka polazak za Nuvareliju ili poznatiju kao “Mala Engleska”. Za ovu regiju su karakteristične kuće iz 19. veka koje su sagrađene od crvene opeke i podsećaju na engleski kolonijalni stil, pa zbog njih ovaj kraj nazivaju i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom delu Šri Lanke pogoduju proizvodnji Cejlonskog čaja, koji osvaja savršenim ukusom i mirisom, a taj miris se koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svetskih parfema. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.
 3. 7. dan (16.03.2020.) NUVARELIJA-ELLA-YALADoručak. Odlazak planinskog sela Ela u srcu Šri Lanke. Ela je neverovatno zelena i bujna, usred plantaža čaja okružena planinama visokim i do 2000m, hramovima, vodopadima i vidikovcima. To je mirno selo sa prelepim krajolikom. Polazak za Nacionalni park Yala. Yala je najpoznatiji nacionalni park u Šri Lanci. Ovde se mogu videti slonovi, jeleni, krokodili, bufala, divlje svinje, majmuni i mnoštvo šarenih ptica. Ukoliko budete imali sreće možete videti i stidljivog leoparda. Transfer do hotela u Yali. Večera. Noćenje. Dan / Mesto Program putovanja Dan / Mesto Program putovanja 8. dan (17.03.2020.) YALA-BENTOTA Doručak u hotelu. Polazak ka letovalištu Bentota. Dolazak u hotel na plaži. Večera. Noćenje.9. dan (18.03.2020.) BENTOTA Boravak u hotelu 4* lokalne kategorije na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodni dan za odmor, kupanje i uživanje. Noćenje.10. dan (19.03.2020.) BENTOTA-KOLOMBO-DOHA Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 02:45h (QR 669). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Sletanje u Dohu u 05:30. Čekanje na sledeći let. Poletanje za Beograd u 07:00 (QR231). Sletanje u Beograd u 10:40. Kraj usluge.
[title_nd tag=”h2″ align=”left” title=”Cenovnik Šri Lanka”]
šri lanka cenovnik

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na navedenim relacijama

• 30 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi • Hrana i piće u avionu na svim letovima

• Aerodromske takse u iznosu od 330 eur

• Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3, 4 i 5* (lokalne kategorizacije) na turi na bazi polupansiona (doručak i večera).

• Sva razgledanja, ulaznice na lokalitete i transferi prema programu na Šri Lanci

• Troškovi organizovanja putovanja

• Usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.

• Viza za Šri Lanku.

U cenu putovanja nije uračunato:

• Fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja

• Ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja.

• Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

• Bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Šri Lanci koji je uobičajen u ovom delu sveta.

HOTELI NA ŠRI LANCI TOKOM TURE:

KOLOMBO – MOUNT LAVINIA  4*  http://www.mountlaviniahotel.com/

Hotel Mount Lavinia je jedan od simbola Šri Lanke i najelitniji hotel na ostrvu. Zgrada je sazidana 1805. godine kao rezidencija drugog guvernera Britanskog Cejlona. Palata je bila raskošna i obuhvatala je ceo rt Mount Lavinia (12 km od centra), imala je predivan pogled na Kolombo, a smeštena u mirnom i izolovanom delu grada. Služila je kao rezidencija guvernera kao i mesto za sastanke, zabave i balove.

Zgrada je posle preprodavana više puta, a 1944. godine je dospela u ruke Ceylon Hotel Co koja je rešila da je pretvori u elitni hotel.

Danas ima 275 soba i apartmana, dve razdvojene sopstvene plaže, veliki tropski vrt od 14 hektara, fontane, restorane, veliki bazen na terasi sa vidikovcem i prekrasnim pogledom na grad. Sobe poseduju klima uređaje, kupatilo sa svim sadržajima, mini-bar, SAT TV, sef, aparat za kafu/čaj, sobe imaju pogled na more i vrt, a neke sobe imaju i balkon. Hotel ima svoju železničku stanicu gde sa prigradskom želenicom možete stići u centar, za oko 10-15min vožnje ili na jug zemlje za oko 1,5h vožnje. Hotel je poznat po važnim gostima kao sto je Belgijski kralj Leopold kao i nekoliko poznatih holivudskih glumaca i režisera (npr. David Lin), koji je u hotelu snimio deo filma Most Na Reci Kwai. Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

Doručak i svi obroci biće posluživani u Guvernerovoj trpezariji sa kolonijalnim šarmom.

HABARANA – HABARANA VILLAGE BY CINAMON 4* http://www.cinnamonhotels.com/en/habaranavillagebycinnamon/

Nalazi se u mestu Habarana, od koga se lako stiže do najvažnijih  spomenika pod zaštitom Unesco: Dambulla pećina, Sigirija stene i Polonnaruwe. Lociran je na Habarana jezeru u tropskom parku i ima prilaz jezeru. Izgrađen je u tropskom parku sa “Bungalow stile” sobama. Ima prostrane sobe sa svim sadržajima, kupatilom, TV, mini-barom, aparatom za kafu/čaj, sefom, sopstvenom terasom za odmor i ležaljakama. Poseduje nekoliko restorana, bar, malu prodavnicu suvenira, otvoreni bazen i terasu za sunčanje. Centar grada je blizu na oko 500m, sa puno prodavnica  i restorana. Internet je dostupan (bez doplate).

KENDI – CINNAMON CITADEL KANDY 4* http://www.cinnamonhotels.com/en/cinnamoncitadelkandy/

Ovo je jedan od najlepših hotela Kendija. Nalazi se na obali najduže reke Šri Lanke, Mahaveli. Koncipiran je na više nivoa koji se spustaju na reku. Ima nekoliko restorana, terasa sa pogledom na reku, barova, kao i veliki bazen na terasi sa posebnim delom sa ležaljkama za sunčanje. Posebno su ponosni na izvanredan resoran sa terasom i izvrstnom kuhinjom. Sobe su prostrane, sa velikim kupatilom sa svim sadržajima, velikim krevetima, prostorom za sedenje, pisaćim stolom, TV, mini-barom, sefom, a sobe imaju terase. Nalazi se u mirnom delu bez buke. Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

HOTEL U LETOVALIŠTU WASKADUWA:

CLUB WASKADUWA RESORT AND SPA 4* http://www.clubwaskaduwa.com/

Ovaj hotel sa nalazi na obali sa sopstvenom plažom, velikim bazenom i tropskim vrtom. Hotel je “boutique” club hotel sa prostranim sobama, modernim kupatilima, ima tuš kabinu, odvojenu kadu, kreveti su extra veličine, imaju prostor za sedenje, a posebno se ističu velike terase (oko 10m2).

Imaju veliki TV, mini-bar, sef, fen za kosu, aparat za kafu/čaj. Izavanredan restoran sa raznovrstnom kuhinjom. U blizini je ulica sa radnjama, suvenirnicama, čajevima kao i nekoliko restorana sa morskim plodovima. Ispred hotela stoje na raspolaganju specijalna Taxi vozila (tuk tuk tricikli), koji vas voze jako jeftino (oko 2-3 evra za povratnu vožnju). Internet je dostupan u svim delovima hotela (bez doplate).

INFOMACIJE O VIZAMA: Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije, kao i državljanima bivših jugoslovenskih republika, sada država. Vizu obezbeđuje agencioja. Od dokumenata je potrebna  kopija prve strane pasoša i adresa stanovanja ukoliko nije navedena u pasošu.  Za sve dodatne informacije u vezi sa vizama obratiti se na broj telefona +381 11 7858586.

VAŽNE NAPOMENE :

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA:  UPLATA AKONTACIJE 50% NA CENU IZ TABELE BEZ AVIO TAKSI. OSTATAK OD 50%  20 DANA PRED PUT !                                                                                                                                                           

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

PREMA UGOVORU SA PARTNEROM IZ ŠRI LANKE, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Korisne informacije:

 • Valuta na Šri Lanci je rupi: 1USD = 159.85 LKR         1EUR= 185,426 LKR u trenutku objavljivanja pograma,

 • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca.

·         Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti  laganu  jaknu, kišobran ili kabanicu za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom zaštite.

 • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 7858585.

 Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. OTP, broj 416 Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Leave a Reply