Vinske Ture

Našim turistinma nudimo mogućnost da se upoznaju sa kulturom i tradicijom oblasti, koju posećuju, sa procesom proizvodnje vina i da konzumiraju različite gastronomske specijalitete. Vinski putevi u Srbiji nude širok izbor vinarija po celoj Srbiji za ljubitelje vina i one koji žele da otkriju nešto novo o vinskoj kulturi u Srbiji.

U ponudi su mnoge vinske ture, na vama je da izaberete kojim putem želite da krenete, a mi ćemo vam pomoći da sa vašeg putovanja ponesete najlepše uspomene.

Vinski turizam predstavlja turističko putovanje, koje uključuje posetu vinogradima, vinarijama, vinskim festivalima i izložbama vina, pri čemu degustacija vina i/ili doživljaj atrakcija vinogradarske regije predstavljaju primarnu motivaciju za putovanje.

Glavni motiv putovanja je degustacija vina i upoznavanje sa procesom proizvodnje, pakovanja i skladištenja vina. Ljubitelji ovih putovanja su ljudi, koji uživaju u vinu i imaju želju da se detaljnije upoznaju sa vinskom industrijom, ali i da vreme provedu kvalitetno u društvu i prirodnom ambijentu. Takva putovanja su i edukativna zato što turista stiče znanja o vinu, njegovoj konzumaciji i bitnim elementima vina kao proizvoda.