DIVČIBARE

Divcibare se nalaze na planini Maljen, 37 km jugoistocno od Valjeva, na nadmorskoj visini od 980 m. Zime obiluju snegom, a leta su suncana. Klima pogoduje lecenju oboljenja pluca i anemije.

Divčibare se smatra turističkim centrom za odmor i rehabilitaciju. Čist vazduh, potoci i mirna šetnja svakom turistu će prijati. Ovo područje obiluje rečicama, izvorima i potocima koji pripadaju slivovima Kolubare i Zapadne Morave. Izmedju ostalih ovde ćemo pomenuti: Bukovska reka,Crna reka, Kozlica, Krčmarska reka, Crna Kamenica. Najinteresantnija je reka Manastirica koja pravi vrlo lep vodopad visok oko 20m, meštani ga zovu Skakalo. Na Divčibarama postoje četiri stroga rezervata prirode: Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir.

Postoje mnogobrojni tereni za razne sportove, ski liftovi i staze koje su idealne za decu i početnike u skijanju. Teniskih terena ima dva a košarkaških i rukometnih terena ima na više mesta.

SPORT – tereni za male sportive, tenis, mini golf, trim staza, staze za šetnju, škola jahanja.

SKIJANJE – ski staze sa zicarom (Crni Vrh 800 m, i nocno skijanje; “Stražar” 3 ski staze), trcanje na skijama, najam i servis ski opreme, škola skijanja.